Βλ. Πούτιν: “Δεν θα διαλυθούμε όπως η Γιουγκοσλαβία”
Κόσμος

Βλ. Πούτιν: “Δεν θα διαλυθούμε όπως η Γιουγκοσλαβία”

Κάποιοι θέλουν η Ρωσική Ομοσπονδία να διαλυθεί όπως διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία, ωστόσο δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο, τόνισε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, σε ετήσια προγραμματισμένη ομιλία του.

Ο κ. Πούτιν επέκρινε τις ΗΠΑ για τα σχέδιά τους να δημιουργήσουν μία πυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη και σημείωσε ότι κανείς δεν θα καταφέρει να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία με μειωτικούς για την τελευταία όρους.

Προειδοποίησε παράλληλα τους Ρώσους για τους δύσκολους καιρούς οι οποίοι έρχονται και κατηγόρησε τις δυτικές κυβερνήσεις ότι επιδιώκουν να υψώσουν ένα νέο «σιδηρούν παραπέτασμα» γύρω από τη Ρωσία, κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του για την κατάσταση της χώρας ενώπιον και των δύο Σωμάτων του ρωσικού κοινοβουλίου (Κρατική Δούμα και Συμβούλιο της Ομοσπονδίας).

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία δείχνουν ότι η ρωσική πολιτική «ήταν η σωστή», υποστήριξε ο κ. Πούτιν και κατηγόρησε τη Δύση για κυνισμό στη διαχείριση της ουκρανικής κρίσης.

Η Ουκρανία δεν ήταν παρά ένα πρόσχημα για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αφού οι Δυτικοί επεδίωκαν εδώ και καιρό μία ανάσχεση της πορείας της χώρας, είπε.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε οι δυτικές κυρώσεις λειτούργησαν ως κίνητρα για τις ρωσικές επιχειρήσεις και ότι η Ρωσία παρέμεινε ανοικτή στις ξένες επενδύσεις.

«Οι κυρώσεις δεν ήσαν παρά μία νευρική αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους», είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας. «Αλλά χωρίς την Ουκρανία και την Κριμαία, θα είχαν εφεύρει άλλο πράγμα για να φρενάρουν την αυξανόμενη δυναμική της Ρωσίας», είπε.

Η Ρωσία δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον δρόμο της απομόνωσης και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, πρόσθεσε ωστόσο.

Η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να «διαρρήξει» τις σχέσεις της με τους Ευρωπαίους και τις ΗΠΑ, είπε ο Ρώσος πρόεδρος, επικρίνοντας παράλληλα την Ουάσινγκτον ότι «επιδιώκει να επηρεάσει, παρασκηνιακά ή ευθέως, τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας».

«Ορισμένες φορές, δεν ξέρει κανείς με ποιον είναι καλύτερο να μιλήσει, με τις κυβερνήσεις ή απευθείας με τους προστάτες τους και τους σπόνσορές τους», αναρωτήθηκε ειρωνικά ο κ. Πούτιν.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet