Βομβιστική επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στο Αρμπίλ
Κόσμος

Βομβιστική επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στο Αρμπίλ

Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη έξω από το αμερικανικό προξενείο στο Αρμπίλ, την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν. Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του δικτύου Al Arabiya, καπνός υψώθηκε πάνω από το σημείο της επίθεσης. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, μετά την επίθεση ακούστηκαν πυροβολισμοί, οι οποίοι στη συνέχεια σταμάτησαν. Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο πρακτορείο Reuters ότι στόχος της επίθεσης ήταν το προξενείο.

Αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δεν τραυματίστηκαν μέλη του προσωπικού ή φρουροί του προξενείου. Δυνάμεις ασφαλείας έσπευσαν στην περιοχή.

Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη

Σειρά βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 29 άνθρωποι την Παρασκευή, σύμφωνα με ιρακινούς αξιωματούχους. Οι περισσότερες επιθέσεις σημειώθηκαν σε δημόσιους χώρους.

Η πiο αιματηρή επίθεση ήταν εκείνη που σημειώθηκε σε υπαίθρια αγορά στη συνοικία Αμίλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άτομα και να τραυματιστούν άλλα 20.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet