Βρήκαν την κόρη τους 10 χρόνια μετά το τσουνάμι
Κόσμος

Βρήκαν την κόρη τους 10 χρόνια μετά το τσουνάμι

Δέκα χρόνια μετά το καταστροφικό τσουνάμι του 2004 στη νοτιοανατολική Ασία, ένα ζευγάρι από την Ινδονησία ξαναβρήκε ως εκ θαύματος την 14χρονη σήμερα κόρη του, την οποία θεωρούσε νεκρή.

Στις 26 Δεκεμβρίου 2004 η τετράχρονη τότε Ραουντατούλ Τζάνα και ο επτάχρονος αδελφός της Αρίφ Πρατάμα παρασύρθηκαν από τα τεράστια κύματα ενώ βρίσκονταν στο σπίτι τους στην περιφέρεια του Δυτικού Άτσεχ, στο νησί της Σουμάτρας.

Η επαρχία Άτσεχ ήταν μία από τις περιοχές που επλήγη περισσότερο από το τσουνάμι και υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 170.000 κάτοικοί της σκοτώθηκαν.

Οι γονείς της Τζάνα, η Τζαμαλία και ο Σέπτι Ραγκούτι επέζησαν κρατημένοι από μ;iα ξύλινη σανίδα, όμως είδαν με τρόμο τα παιδιά τους να γλιστρούν από την αγκαλιά τους και να χάνονται στη θάλασσα. Όταν τα νερά υποχώρησαν, άρχισαν να ψάχνουν απεγνωσμένα, χωρίς αποτέλεσμα και μετά από έναν μήνα εγκατέλειψαν κάθε ελπίδα ότι θα τα ξαναβρούν.

Τον περασμένο Ιούνιο ωστόσο, ένας θείος των παιδιών παρατήρησε μ;iα νεαρή έφηβη να επιστρέφει από το σχολείο της σε ένα χωριό του Άτσεχ και έμεινε κατάπληκτος από την ομοιότητά της με την αδελφή του, την Τζαμαλία. Χάρη στην επιμονή του, οι γονείς πήγαν στο χωριό για να δουν με τα μάτια τους το κορίτσι και με την πρώτη ματιά συνειδητοποίησαν ότι ήταν το χαμένο παιδί τους.

«Ο άντρας μου κι εγώ είμαστε πανευτυχείς που την βρήκαμε. Ο Θεός έκανε το θαύμα του», είπε η Τζαμαλία, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η 14χρονη είναι η κόρη της. «Για όποιον αμφιβάλει, είμαι έτοιμη να κάνω τεστ DNA», πρόσθεσε.

Τα δύο αδελφάκια είχαν παρασυρθεί από τα κύματα και ξεβράστηκαν στα αραιοκατοικημένα νησιά Μπάνιακ, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το σπίτι τους. Εκεί, ένας ψαράς βρήκε την Τζάνα, τη μάζεψε και την πήγε στο σπίτι του όπου η ηλικιωμένη μητέρα του ανέλαβε να τη φροντίσει και να την αναθρέψει, πιστεύοντας ότι ήταν ένα ακόμη από τα παιδιά που ορφάνεψαν από το τσουνάμι.

Η οικογένεια Ραγκούτι ελπίζει τώρα και σε ένα δεύτερο θαύμα. Σύμφωνα με την Τζάνα, ο αδελφός της πιθανότατα επέζησε επίσης, όμως η οικογένεια του ψαρά που έσωσε την ίδια ήταν πάμφτωχη και δεν μπορούσε να τον πάρει γιατί δεν είχε τη δυνατότητα να θρέψει κι άλλο ένα στόμα.

«Θα τον ψάξουμε στα νησιά Μπάνιακ», είπε ο Σέπτι Ραγκούτι και πρόσθεσε: «Ειδοποιήσαμε την αστυνομία για να μας βοηθήσει να τον βρούμε», πρόσθεσε.

Το τσουνάμι του Ινδικού Ωκεανού, που προκλήθηκε από έναν τεράστιο σεισμό μεγέθους 9,3 Ρίχτερ, προκάλεσε τον θάνατο 230.000 ανθρώπων σε 14 χώρες της περιοχής.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet