Βραζιλία: 42 κρατούμενοι νεκροί σε τέσσερις φυλακές στην πολιτεία Αμαζόνας
Κόσμος

Βραζιλία: 42 κρατούμενοι νεκροί σε τέσσερις φυλακές στην πολιτεία Αμαζόνας

Τουλάχιστον 42 κρατούμενοι βρέθηκαν νεκροί τη Δευτέρα σε τέσσερις φυλακές της πολιτείας Αμαζόνας, στη Βραζιλία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, μία ημέρα μετά τα βίαια επεισόδια στα οποία σκοτώθηκαν 15 έγκλειστοι σε σωφρονιστικό κατάστημα στην πολιτεία.

Τα 42 πτώματα «φέρουν όλα σημάδια θανάτου από στραγγαλισμό», ανέφερε ανακοίνωση της γραμματείας Δημόσιας Ασφάλειας της Αμαζόνας.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έστειλε στην περιοχή μια ειδική ομάδα των σωμάτων επιβολής της τάξης για να συμβάλλει στις προσπάθειες να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο στις φυλακές της Πολιτείας.

Τουλάχιστον 27 από τα θύματα ήταν κρατούμενοι στο σωφρονιστικό κατάστημα Αντόνιο Τριντάτζι, κοντά στη Μανάους, την πρωτεύουσα της πολιτείας.

Με σχεδόν 727.000 εγκλείστους το 2016, η Βραζιλία διαθέτει τον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμό κρατουμένων σε φυλακές στον πλανήτη. Οι φυλακές στη Βραζιλία γενικά έχουν τεράστιο πρόβλημα με τους υπεράριθμους κρατούμενους, ενώ σε αρκετά σωφρονιστικά καταστήματα αντίπαλες συμμορίες μάχονται για τον έλεγχο.

Τον Ιανουάριο του 2017, σχεδόν 150 κρατούμενοι είχαν χάσει τη ζωή τους μέσα σε τρεις εβδομάδες ταραχών στη βόρεια και στη βορειοανατολική Βραζιλία, σε συγκρούσεις ανάμεσα σε μέλη των δύο μεγαλύτερων συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά στη χώρα, της Πρώτης Διοίκησης της Πρωτεύουσας και της Κόκκινης Διοίκησης.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, έχει δεσμευθεί ότι οι αρχές της τεράστιας λατινοαμερικάνικης χώρας θα ανακτήσουν τον έλεγχο των φυλακών της Βραζιλίας και ότι θα οικοδομηθούν νέες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet