Βρετανία: Έκκληση των σούπερ μάρκετ στους καταναλωτές να ψωνίζουν με σύνεση
EPA/CLAUDIO PERI
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Βρετανία: Έκκληση των σούπερ μάρκετ στους καταναλωτές να ψωνίζουν με σύνεση

Έκκληση στους καταναλωτές να σταματήσουν τις αγορές λόγω πανικού απηύθηναν τα εμπορικά καταστήματα της Βρετανίας, διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχει επάρκεια αγαθών.

Η Συνομοσπονδία Λιανικού Εμπορίου Βρετανίας (BRC), η οποία εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας, ζήτησε από τους καταναλωτές να σκέφτονται πώς ψωνίζουν. Η επιστολή της BRC θα δημοσιευθεί σε όλες τις εθνικής κυκλοφορίας εφημερίδες της Βρετανίας σήμερα και αύριο.

«Κατανοούμε τις ανησυχίες σας, αλλά το να αγοράζετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε μερικές φορές σημαίνει ότι οι υπόλοιποι καταναλωτές θα τα στερηθούν. Υπάρχουν αρκετά (προϊόντα) για όλους, αν συνεργαστούμε», τονίζει η Έλεν Ντίκινσον, εκτελεστική διευθύντρια της BRC στην επιστολή.

Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλημμυρίσει την τελευταία εβδομάδα με φωτογραφίες από άδεια ράφια στα μεγάλα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, με προϊόντα όπως τα ζυμαρικά, το χαρτί υγείας και τις κονσέρβες να έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση. Η κίνηση στα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με κάποιους διευθυντές καταστημάτων να τη συγκρίνουν με την άνοδο της κατανάλωσης πριν τη χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Στην επιστολή της BRC η Ντίκινσον αναφέρει ότι τα καταστήματα λιανικής πώλησης συνεργάζονται με την κυβέρνηση και τους προμηθευτές ώστε να αυξηθούν οι παραδόσεις προϊόντων και να διασφαλιστεί ότι τα ράφια θα είναι γεμάτα.

Ο επικεφαλής της Tesco, Τζον Άλαν, δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι απίθανο τα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε πιο σοβαρό από μια «πολύ βραχυπρόθεσμη, προσωρινή» έλλειψη σε κάποια προϊόντα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters/naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet