Βρετανία: Ανατριχιαστικά ευρήματα σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης
Κόσμος

Βρετανία: Ανατριχιαστικά ευρήματα σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης

Στα άδυτα του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης στο νησί του Αλντερνέι μπήκαν για πρώτη φορά αρχαιολόγοι, μετά την καταστροφή του στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι αρχαιολόγοι μελέτησαν τον χώρο και ανακάλυψαν λεπτομέρειες για τις θηριωδίες των στρατιωτών του Χίτλερ σε βάρος των κρατουμένων.

Το Αλντερνέι υπήρξε το μοναδικό στρατόπεδο συγκέντρωσης των ναζί στη Βρετανία κατά τη διάρκεια του πολέμου και οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πάνω από 30 κτήρια στο στρατόπεδο με τη χρήση ενός ραντάρ τελευταίας τεχνολογίας. Ένα από τα ευρήματα, ήταν μια σήραγγα που περνούσε από το λουτρό των στρατιωτών και οδηγούσε σε μία βίλα έξω από το στρατόπεδο. Επρόκειτο για ένα καλοφωτισμένο πέρασμα που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε τακτικά από τους ναζί.

Οι αρχαιολόγοι δεν είναι σίγουροι για τον ακριβή σκοπό αυτής της σήραγγας, πιστεύεται όμως ότι οι ναζί την χρησιμοποιούσαν για να περάσουν μέσα στο στρατόπεδο γυναίκες από ένα πορνείο.

Επίσης, σύμφωνα με τη Daily Mail, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν και άλλα κτήρια, όπως στρατώνες, κουζίνες, τουαλέτες και λουτρά, καθώς επίσης πύλες και περιμετρικές περιφράξεις.

Ένα μέρος των κτηρίων παραμένει εμφανές μέχρι και σήμερα, συμπεριλαμβανομένου ενός στάβλου ο οποίος κατασκευάστηκε από σκλάβους των ναζί, όμως οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να φέρουν στο φως περισσότερα δεδομένα, καθώς οι ναζί κατέστρεψαν τα στοιχεία του στρατοπέδου και των τερατουργιών τους το 1944.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μη επεμβατικές μεθόδους και κατάφεραν να εντοπίσουν και να χαρτογραφήσουν βασικά χαρακτηριστικά του στρατοπέδου συγκέντρωσης και να δείξουν πώς επεκτάθηκε από ένα μικρό στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας των 100 ατόμων σε ένα πλήρες ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου που διοικούνταν από τους ναζί.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet