Βρετανία: Γυναίκες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση από σεκιουριτάδες σε ξενοδοχείο καραντίνας
Shutterstock
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Βρετανία: Γυναίκες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση από σεκιουριτάδες σε ξενοδοχείο καραντίνας

Σε μία απίστευτη καταγγελία σε βάρος των σεκιουριτάδων του ξενοδοχείου καραντίνας, στο οποίο έπρεπε να παραμείνουν για 10 ημέρες, όπως ισχύει για τους Βρετανούς που επιστρέφουν από 56 χώρες της κόκκινης λίστας για τον κορωνοϊό, προέβησαν 4 γυναίκες.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλαν επώνυμα στο BBC, 4 γυναίκες δέχτηκαν σεξουαλική παρενόχληση από σεκιούριτι κατά την υποχρεωτική παραμονή τους σε ξενοδοχεία καραντίνας. Μίμηση ερωτικής πράξης, απρεπή σχόλια, προσωπικές ερωτήσεις και πρόσκληση για αγκαλιά και selfie φωτογραφίες είναι μερικές από τις καταγγελίες που έκαναν οι γυναίκες για τους φύλακες της εταιρείας G4S.

Οι γυναίκες αυτές βρίσκονταν εντελώς μόνες τους στο ξενοδοχείο, κάτι που τις έκανε, όπως λένε οι ίδιες, να φοβούνται ακόμα περισσότερο και να μην μπορούν να εγκαταλείψουν το δώματιό τους, ούτε και για άσκηση, καθώς ακόμα και για αυτή τη δραστηριότητα απαιτείται συνοδεία φύλαξης. Χαρακτηριστική είναι η ιστορία της 46χρονης Κάθριν Γκόντολφιν, η οποία καταγγέλλει ότι ο φύλακας που θεωρητικά την πρόσεχε «έκανε μίμηση ερωτικής πράξης την ώρα που βρισκόμασταν μέσα στο ασανσέρ», ενώ «την επόμενη ημέρα ο ίδιος άνδρας έκανε χυδαία σχόλια σχετικά με τα γεννητικά του όργανα». Η ίδια παραπονέθηκε στον εκπρόσωπο της εταιρείας σεκιούριτι G4S, χωρίς όμως να λάβει συγκεκριμένη απάντηση.

Προς «διερεύνηση» το ζήτημα

Σύμφωνα με το DW, οι εκπρόσωποι των ξενοδοχείων Park Grand, Marriott Hotel και Radisson, που είναι κάποια από τα ξενοδοχεία καραντίνας που έχει επιλέξει η κυβέρνηση, ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι δική τους ευθύνη οι συμπεριφορά των υπαλλήλων αυτών, καθώς η εταιρεία σεκιούριτι έχει συνάψει συμβόλαια απευθείας με το υπουργείο Υγείας. Ζήτησαν πάντως να συνεργαστεί η G4S σε οποιαδήποτε έρευνα.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανέφερε ότι οι κατηγορίες αυτές λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης του ζητήματος. Από την άλλη, η ίδια η εταιρεία σεκιούριτι δεν σχολίασε τις καταγγελίες και αρκέστηκε στο αναφέρει ότι όλοι οι υπάλληλοί της είναι πιστοποιημένοι από την αρμόδια αρχή υπηρεσιών ασφαλείας, η οποία ελέγχει και το ποινικό τους μητρώο.

Σύμφωνα με την κυβερνητική ταξιδιωτική οδηγία όσοι Βρετανοί έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από 56 χώρες της «κόκκινης» λίστας είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν αποκλεισμένοι για 10 ημέρες σε ξενοδοχείο που έχει ορίσει το αγγλικό κράτος, ενώ το κόστος καλύπτεται από τον ίδιο τον ταξιδιώτη και ανέρχεται στις 1.750 λίρες.

Πηγή: reader.gr 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet