Βρετανία: Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα
REUTERS/HENRY NICHOLLS
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Βρετανία: Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα

Τουλάχιστον 211 εν ενεργεία αστυνομικοί και «αστυνομικοί της γειτονιάς» στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ποινικό μητρώο για διάφορα αδικήματα, περιλαμβανομένων της επίθεσης, της ληστείας, της κατοχής ναρκωτικών και της κακοποίησης ζώων, όπως μετέδωσε το δίκτυο Sky News.

Η ίδια πηγή μετέδωσε επίσης ότι με βάση τον σχετικό νόμο υπέβαλε αιτήματα προς τις 45 αστυνομικές δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά μόνο 16 δέχτηκαν να αποκαλύψουν το ποινικό μητρώο των εργαζομένων τους, γεγονός που υποδηλώνει ότι πιθανόν ο πραγματικός αριθμός των καταδικασθέντων αστυνομικών να είναι υψηλότερος.

Επιπρόσθετα, αποκαλύφθηκε πως 99 αστυνομικοί εν ενεργεία που υπηρετούν στην αστυνομική δύναμη της Βόρειας Ιρλανδίας έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα, ενώ υπηρετούσαν. Ένας από αυτούς έχει καταδικαστεί για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου εξαιτίας επικίνδυνης οδήγησης, κάποιος άλλος για επίθεση και ένας άλλος για παρενόχληση σε κατάσταση μέθης και οπλοκατοχή.

Η Αστυνομία της Βόρειας Ουαλίας ανέφερε ότι 20 αστυνομικοί και πέντε «αστυνομικοί της γειτονιάς» έχουν κριθεί ένοχοι για εγκλήματα, περιλαμβανομένων της επίθεσης, της κατοχής ναρκωτικών και της κακοποίησης ζώων.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet