Βρετανία: Το lockdown άρχισε στην πιο δραματική απόφαση εν καιρώ ειρήνης
REUTERS/SIMON DAWSON
Κόσμος

Βρετανία: Το lockdown άρχισε στην πιο δραματική απόφαση εν καιρώ ειρήνης

H Βρετανία ξύπνησε σήμερα (Τρίτη 24/3) σε έναν νέο κόσμο, αυτόν του αποκλεισμού στο σπίτι και των κλειστών καταστημάτων. Ακολούθησε έτσι, παρά την αρχική διστακτικότητά της, το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να χαρακτηρίζει τη στροφή αυτή απολύτως αναγκαία από τη στιγμή που οι πολίτες δεν ανταποκρίθηκαν επαρκώς στις διαρκείς εκκλήσεις να μείνουν σπίτι και να αποφύγουν συναναστροφές που δίνουν ώθηση στην εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. 

«Αυτή είναι μία ώρα εθνικής έκτακτης ανάγκης» διεμήνυσε ο Τζόνσον, δίνοντας εντολή να απαγορευθεί η άσκοπη κυκλοφορία για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην Ελλάδα, η αστυνομία ανέλαβε να πραγματοποιεί συστηματικούς ελέγχους και οι παραβάτες θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμο. 

Πρόκειται για την πλέον δραματική κίνηση και τους πιο ευρείς περιορισμούς που έχει επιβάλλει βρετανική κυβέρνηση στην κυκλοφορία των ατόμων εν καιρώ ειρήνης, όπως επισημαίνει το BBC.

«Χωρίς μια τεράστια εθνική προσπάθεια να ανακόψουμε την εξάπλωση του ιού, θα έρθει η ώρα που κανένα σύστημα υγείας στον κόσμο δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει» προειδοποίησε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Οι πολίτες μπορούν να βγαίνουν μόνο για τα αναγκαία ψώνια, για σωματική άσκηση, για να πάνε στην εργασία τους, σε φαρμακείο ή γιατρό. 

Η κυβέρνηση έδωσε εντολή να κλείσουν ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα, παιδικές χαρές, βιβλιοθήκες και χώροι λατρείας. Ανοιχτά μένουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, ταχυδρομεία, τράπεζες, καταστήματα τροφίμων και εστιατόρια, μόνο για παραδόσεις φαγητού. 

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet