Γαλλία: Η δίκη της Βαλερί Μπακό που συγκλονίζει – Σκότωσε τον πατριό και μετέπειτα σύζυγό της που τη βίαζε από τα 12 της χρόνια
reader.gr
Κόσμος

Γαλλία: Η δίκη της Βαλερί Μπακό που συγκλονίζει – Σκότωσε τον πατριό και μετέπειτα σύζυγό της που τη βίαζε από τα 12 της χρόνια

Η ζωή της Βαλερί Μπακό θυμίζει ταινία ή μυθιστόρημα, από αυτά όμως που σε αφήνουν με ένα παγωμένο χέρι να σφίγγει την καρδιά. Η Μπακό πάτησε τη σκανδάλη το 2016 και σκότωσε τον Ντανιέλ Πολέτ, ο οποίος ήταν πατριός, βιαστής, σύζυγος, δυνάστης και αυτός που την εξέδιδε. Η δίκη της είναι σε εξέλιξη και το ενδιαφέρον για την έκβασή της έχει ξεπεράσει τα όρια της Γαλλίας. Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή. 

Την ιστορία της γυναίκας αφηγείται ο Guardian, αναφέροντας πως η Μπακό έχει εξιστορήσει την κόλαση που ζούσε από τα 12 της χρόνια, όταν ο Πολέτ, τότε σύντροφος της μητέρας της, τη βίασε. Την κόλαση που έζησε επί 24 χρόνια η γυναίκα την παρέθεσε σε ένα βιβλίο το οποίο εκδότηκε το 2017 με τον τίτλο «Όλος ο κόσμος γνώριζε». Σίγουρα γνώριζε η μητέρα της καθώς ήταν και εκείνη θύμα της βάναυσης συμπεριφοράς του Πολέτ, ο οποίος εξαιτίας αυτού πήγε το 1995 φυλακή. Τρία χρόνια μετά αποφυλακίστηκε και ήταν σαν να μην έγινε τίποτα. Γύρισε στο σπίτι και συνέχισε να βιάζει τη Βαλερί. «Δεν με νοιάζει τι συμβαίνει, όσο δεν γκαστρώνεται». Αυτή η ανατριχιαστική φράση βγήκε από τα χείλη της μητέρας της όταν κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας της είπε για τους βιασμούς. Η Βαλερί έμεινε έγκυος στα 17 της από τον πατριό και τότε η μητέρα της την πέταξε έξω.

Έγκυος, έφηβη, άνεργη, μεγαλωμένη σε ένα νοσηρό περιβάλλον, δεν είχε πού να πάει. Και τότε ο βιαστής της την πήρε για να ζήσουν μαζί. Ακολούθησαν άλλα τρία παιδιά και μια κόλαση. Ξύλο και εξώθηση σε πορνεία. Η Μπακό περιέγραψε την καθημερινότητά τους ως ένα διαρκή τρόμο να μην προκαλέσουν την οργή του Πολέτ. Της είχε σπάσει τη μύτη, τη χτυπούσε στο κεφάλι με σφυρί, την έβαζε να κάνει λεσβιακό σεξ και τη μαγνητοσκοπούσε, έβαζε τους φίλους του να παρακολουθούν κάθε της κίνηση και δεν της επέτρεπε να μιλάει σε κανέναν όταν έβγαινε για ψώνια.

Την εκπόρνευε στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου

Ακόμα μερικά χιλιόμετρα του Γολγοθά τα ανέβηκε η γυναίκα όταν ο βιαστής και σύζυγός της έβαλε στο πίσω μέρος ενός station wagon ένα στρώμα και την έκανε πόρνη. Την παρακολουθούσε μάλιστα κρατώντας όπλο και πολλές φορές την είχε καλωδιωμένη για να της δίνει οδηγίες τι να κάνει με τους πελάτες.

Τον σκότωσε με το δικό του όπλο

Στις 13 Μαρτίου του 2016, η Βαλερί, λίγο μετά τον βιασμό από έναν πελάτη, άπλωσε το χέρι, πήρε το όπλο που έκρυβε ο δυνάστης της μέσα στο αυτοκίνητο και τον σκότωσε. Τα παιδιά της έχουν σταθεί στο πλάι της λέγοντας και αυτά ότι η μητέρα τους λύτρωσε όλη την οικογένεια. Η ιστορία της Μπακό αποτυπώθηκε σε ένα βιβλίο που εκδόθηκε το 2017 με τίτλο «Όλος ο κόσμος γνώριζε» και συγκίνησε. Αυτές τις ημέρες που διεξάγεται η δίκη έχουν συγκεντρώθεί πάνω από 600.000 υπογραφές που ζητούν την αθώωση της γυναίκας.

Tο εξώφυλλο της βιογραφίας της Μπακό
«Όλοι γνώριζαν» – Tο εξώφυλλο της βιογραφίας της Μπακό 

Η μητέρα της ακόμα την αρνείται

Αίσθηση έχει προκαλέσει ότι στη δίκη η μητέρα της γυναίκας κατέθεσε εναντίον, λέγοντας πως ουσιαστικά κλέφτηκε με τον πατριό της ηθελημένα. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε η κόρη της να γλιτώσει με άλλο τρόπο απάντησε:

«Θα υπήρχαν κι άλλες λύσεις».

Αντιθέτως, ο αδερφός του Πολέτ, Αλέν ήταν καταπέλτης. Περιέγραψε τον αδερφό του ως το «απόλυτο κακό» και ότι ο χαρακτηρισμός «τέρας» ήταν λίγος.

Πηγή: Daily Mail, lexpress.fr, reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet