Για 8η φορά ΟΧΙ στον δολοφόνο του Λένον
Κόσμος

Για 8η φορά ΟΧΙ στον δολοφόνο του Λένον

Η όγδοη αίτηση αποφυλάκισης του Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, του δολοφόνου του πρώην μέλους των Beatles Τζον Λένον, απορρίφθηκε, όπως ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

«Η αίτηση απορρίφθηκε. Αφού την εξέτασε, η επιτροπή αποφάσισε ότι, αν αφεθείτε ελεύθερος τώρα, υπάρχει εύλογη πιθανότητα ότι δεν θα ζήσετε σε ελευθερία χωρίς να παραβιάσετε και πάλι τον νόμο και η απελευθέρωσή σας θα ήταν ασυμβίβαστη με την ευημερία της κοινωνίας(…)», εξήγησε η επιτροπή αναθεώρησης ποινών.

Την Τετάρτη, τα μέλη της επιτροπής υπέβαλαν μέσω τηλεδιάσκεψης ερωτήσεις στον Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, 59 ετών, ο οποίος απαντούσε από το κελί του στη φυλακή υψηλής ασφαλείας του Ουέντε, στο Όλντεν, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ο Τσάπμαν δολοφόνησε τον Τζον Λένον έξω από την πολυκατοικία του διάσημου μουσικού στις 8 Δεκεμβρίου 1980 στη Νέα Υόρκη. Πυροβόλησε πέντε φορές εναντίον του τραγουδιστή, ενώ αυτός επέστρεφε στο σπίτι του με τη σύζυγό του, τη Γιόκο Όνο, γύρω στις 22:50 (τοπική ώρα). Ο θάνατος του Λένον διαπιστώθηκε στις 23:15 στο νοσοκομείο. Η Γιόκο Όνο αντιτίθεται σφόδρα στην απελευθέρωση του Τσάπμαν.

Ο τελευταίος καταδικάσθηκε το 1981 σε ποινή από κάθειρξη 20 ετών μέχρι ισόβια. Από τον Δεκέμβριο του 2000 θα μπορούσε να αποφυλακισθεί και έκτοτε ζητάει μάταια κάθε δύο χρόνια την απελευθέρωσή του. Το νέο αίτημά του έχει ήδη προγραμματισθεί για τον Αύγουστο του 2016, σύμφωνα με τις σωφρονιστικές αρχές.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet