Δακρυσμένος Μωάμεθ στο εξώφυλλο της Charlie Hebdo
Κόσμος

Δακρυσμένος Μωάμεθ στο εξώφυλλο της Charlie Hebdo

Μια καρικατούρα του Μωάμεθ που δακρύζει και κρατά μία πινακίδα με το σύνθημα «Je suis Charlie», εικονίζεται στο πρωτοσέλιδο της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, που θα κυκλοφορήσει αύριο Τετάρτη το πρώτο φύλλο της μετά την αιματηρή επίθεση στα γραφεία της.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το σκίτσο που υπογράφεται από τον σκιτσογράφο Λουζ συνοδεύεται από τον τίτλο «Όλα είναι συχωρεμένα».

Στη συμβολική έκδοση «των επιζώντων», όπως έχει ονομαστεί, η σατιρική εφημερίδα θα τυπώσει 3 εκατ. φύλλα, έναντι των 60.000 που ήταν η κανονική της έκδοση.

Παρά τα θύματα που μετρά και την προσπάθεια «δολοφονίας» της ελευθερίας της έκφρασης από τους τρομοκράτες, η εφημερίδα έχει δεσμευθεί να μην ξεπουλήσει τα δικαιώματά της, τα οποία συμπεριλαμβάνουν «και το δικαίωμα στη βλασφημία».

Πολλοί είναι ωστόσο εκείνοι που εκφράζουν φόβους ότι η καρικατούρα του Μωάμεθ στο νέο φύλλο της Charlie Hebdo θα μπορούσε να εξοργίσει εκ νέου κάποιους εξαιρετικά ευσεβείς μουσουλμάνους, οι οποίοι πιστεύουν ότι απαγορεύεται να απεικονίζουν τον Προφήτη τους με οποιονδήποτε τρόπο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet