Δεκάδες νεκροί από κατάρρεση γερανού στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας
Κόσμος

Δεκάδες νεκροί από κατάρρεση γερανού στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας

Τουλάχιστον 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 180 τραυματίστηκαν λόγω της κατάρρευσης γερανού στο Μεγάλο Τέμενος στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας.

Το Μεγάλο Τέμενος ήταν κατάμεστο από κόσμο σήμερα, ανήμερα της εβδομαδιαίας προσευχής των μουσουλμάνων. Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται για το Χατζ, το ετήσιο προσκύνημα.

Η Αρχή Πολιτικής Προστασίας της Σαουδικής Αραβίας, με μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter, ανέφερε ότι 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 184 τραυματίστηκαν στο δυστύχημα, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό. Προσέθεσε επίσης ότι ομάδες διάσωσης έχουν αναπτυχθεί στο σημείο μετά την «πτώση ενός γερανού στο Μεγάλο Τέμενος».

Mία ώρα νωρίτερα, η Αρχή Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για «μέτριας έντασης έως ισχυρές βροχοπτώσεις» και φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν κεραυνό που ενδεχομένως να έπληξε το γερανό, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

Οι αρχές ωστόσο δεν έχουν εκδώσει καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας, ενώ ο κυβερνήτης της περιοχής της Μέκκας, πρίγκιπας Χάλεντ αλ Φαϊσάλ, διέταξε την έναρξη έρευνας.

Σε άλλες φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζονται σοροί να κείτονται σε λίμνες αίματος σε ένα χώρο του τεμένους, όπου φαίνεται πως κατέπεσε τμήμα του γερανού.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube διακρίνονται άνθρωποι να ουρλιάζουν και τρέχουν πανικόβλητοι λίγο αφότου ακούστηκε ένας τεράστιος κρότος. Ένα σύννεφο σκόνης έχει καλύψει τα πάντα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι ο γερανός κατέρρευσε λόγω των ισχυρών καταιγίδων που πλήττουν την περιοχή.

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες επέκτασης του τεμένους προκειμένου να μπορεί να υποδεχθεί έως και 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε φορά και στον χώρο έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά πολλοί γερανοί που χρησιμοποιούνται στις εργασίες.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Sputnik

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet