Διαδήλωση ανδρών με μίνι για τη δολοφονημένη φοιτήτρια
Κόσμος

Διαδήλωση ανδρών με μίνι για τη δολοφονημένη φοιτήτρια

Μετά τις πορείες στην Τουρκία για τη δολοφονημένη φοιτήτρια, μετά από απόπειρα βιασμού, ήταν σειρά των ανδρών να διαμαρτυρηθούν για τη σεξουαλική βία εναντίον των γυναικών. Αρκετοί φόρεσαν… φούστες και βγήκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης σε μία διαμαρτυρία με σύνθημα «φόρα μίνι για την Οτζεκάν».

H πορεία με τα μίνι έγινε στην Οδό του Πέραν και κατέληξε στην πλατεία Ταξίμ. Είχε ξεκινήσει ουσιαστικά στο Twitter, και ήταν το δεύτερο «κύμα» εκστρατείας στα κοινωνικά δίκτυα μετά τη δολοφονία της 20χρονης φοιτήτριας (το πρώτο ήταν το «πες κι εσύ την ιστορία σου», με το οποίο γυναίκες μαρτυρούσαν δικές τους εμπειρίες κακοποίησης).

Η αστυνομία είχε ανακαλύψει την απανθρακωμένη σορό της 20χρονης Οτζεκάν Ασλάν σε κοίτη ποταμού στην επαρχία Μερσίν πριν από σχεδόν δέκα ημέρες.

Η 20χρονη κοπέλα είχε απαχθεί δύο ημέρες νωρίτερα ενώ γύριζε στο σπίτι της. Ο οδηγός του λεωφορείου φέρεται ότι προσπάθησε να τη βιάσει και εκείνη τον απέκρουσε με σπρέι πιπεριού. Η κοπέλα βρέθηκε μαχαιρωμένη και χτυπημένη στο κεφάλι με έναν σιδερένιο σωλήνα.

Η βαρβαρότητα της δολοφονίας προκάλεσε κατακραυγή σε όλη τη χώρα, με χιλιάδες γυναίκες να πραγματοποιούν διαδηλώσεις εναντίον της βίας κατά των γυναικών. Στην κηδεία της μάλιστα, παρά τα μουσουλμανικά έθιμα, το φέρετρο κουβάλησαν γυναίκες.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet