Ελβετία: Πρόταση-σοκ για τους αρνητές του κορωνοϊού – «Να μη νοσηλεύονται σε ΜΕΘ»
Κόσμος

Ελβετία: Πρόταση-σοκ για τους αρνητές του κορωνοϊού – «Να μη νοσηλεύονται σε ΜΕΘ»

Μια πρόταση που -αν μη τι άλλο- θα συζητηθεί έκανε για τους αρνητές του κορωνοϊού ένας καθηγητής Οικονομικών Υγείας στην Ελβετία.

Ο Γουίλι Ότζιερ πρότεινε οι «επαναστάτες του κορωνοϊού», όπως τους χαρακτηρίζει, να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη αυστηρότητα. Για παράδειγμα, ο Ότζιερ προτείνει να τους επιβάλλονται βαρύτερα πρόστιμα όταν δε φορούν μάσκα, ενώ φτάνει στο σημείο να προτείνει και να μη νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ειδικά αν υπάρχει έλλειψη κλινών.

«Προτείνω οι αρνητές του κορωνοϊού να εγγραφούν σε ένα αρχείο και να χάνουν το δικαίωμά τους για νοσηλεία σε δωμάτιο ΜΕΘ σε περίπτωση έλλειψης κλινών» είπε χαρακτηριστικά ο Ότζιερ σε συνέντευξή του την Τρίτη. «Όποιος αγνοεί σκόπιμα τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και υγιεινής πρέπει να παίρνει και την ευθύνη για τις πράξεις του» τόνισε ο καθηγητής.

Από οικονομική άποψη «όσο πιο χαλαρά είναι τα μέτρα, τόσο πιο αυστηρά πρέπει να τηρείται η εφαρμογή τους, αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού», εξήγησε.

Ο Ότζιερ είπε ότι πρόσφατα είδε ανθρώπους στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης να αρνούνται στις συστάσεις των αστυνομικών να φορέσουν μάσκα, ενώ απηύθυνε έκκληση στις αρμόδιες Αρχές να επιβάλλουν πρόστιμα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Όταν του είπαν ότι το να «τιμωρείς» ανθρώπους για τη συμπεριφορά τους αφήνοντάς τους χωρίς νοσοκομειακή περίθαλψη ακούγεται σαν τακτική της Κίνας και όχι της Ελβετίας, ο Ότζιερ ισχυρίστηκε ότι η πρότασή του αφορά μόνο στις περιπτώσεις που το σύστημα υγείας «κρασάρει». «Όταν τα νοσοκομεία φτάνουν στα όριά τους, οι γιατροί καλούνται να αποφασίσουν ποιος θα πάρει το τελευταίο κρεβάτι. Νομίζω ότι εκείνη τη στιγμή είναι δικαιότερο να μείνει χωρίς κρεβάτι κάποιος από τους αρνητές και όχι ο μεγαλύτερος σε ηλικία» εξήγησε.

Πηγή: Swiss Info/reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet