Εμβόλιο AstraZeneca: 43χρονη μητέρα εμφάνισε θρόμβους και πέθανε
reader.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Εμβόλιο AstraZeneca: 43χρονη μητέρα εμφάνισε θρόμβους και πέθανε

«Δεν ήταν καλά για κάποιες ημέρες μετά το εμβόλιο και στη συνέχεια ξύπνησε ένα πρωί με αφόρητους πόνους και κάλεσε ασθενοφόρο». Η 43χρονη Βρετανίδα, Τάνια Σμιθ, έκανε την πρώτη δόση με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca τον Μάρτιο και πέθανε έπειτα από περίπου μια εβδομάδα, αφότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρές κράμπες στο στομάχι.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, για το περιστατικό έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για να προσδιοριστούν οι συνθήκες γύρω από τον θάνατό της ενώ η αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή για τα φάρμακα επιβεβαίωσε ότι θα επανεξετάσει την υπόθεση της ως μέρος μιας έρευνας για την εμφάνιση θρόμβων αίματος και ενδεχόμενης σχέσης τους με το εμβόλιο. Ο σύντροφός της αποφάσισε να μιλήσει μετά τον θάνατο της δημοσιογράφου του BBC, Λίζα Σο, που πέθανε στο Νιουκάστλ, ενώ βρισκόταν στην εντατική με θρόμβωση μετά τη λήψη του εμβολίου.

Ο άνδρας ανέφερε ότι η 43χρονη δεν ένιωθε καλά για κάποιες ημέρες μετά το εμβόλιο και στη συνέχεια ξύπνησε ένα πρωί με αφόρητους πόνους και κάλεσε ασθενοφόρο. Η 43χρονη έπαθε καρδιακή προσβολή και καρδιακή ανακοπή και έπειτα από ένα σύντομο χρονικό διάστημα που ήταν σταθερή η κατάστασή της, χειροτέρευσε. Η 43χρονη κατέληξε στο νοσοκομείο στις 3 Απριλίου. Ο σύντροφός της υποστηρίζει ότι δεν θα είχε χάσει τη ζωή της αν δεν είχε κάνει το εμβόλιο αλλά αυτό δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί έως ότου πραγματοποιηθεί πλήρης έρευνα για τα αίτια του θανάτου της.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet