Ε.Ε.: Προκλητική η… πτήση της σημαίας της “μεγάλης Αλβανίας”
Κόσμος

Ε.Ε.: Προκλητική η… πτήση της σημαίας της “μεγάλης Αλβανίας”

Την «απογοήτευση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για όσα συνέβησαν χθες βράδυ στο Βελιγράδι και οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα Σερβία-Αλβανία, στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2016, εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς έκανε λόγο για «πράξη πρόκλησης», αναφερόμενη στη σημαία με το χάρτη της «μεγάλης Αλβανίας», η οποία υψώθηκε με τηλεχειριζόμενο ελικοπτεράκι πάνω από το στάδιο της Παρτιζάν και οδήγησε στη σύρραξη των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

«Είμαστε απογοητευμένοι από τη διακοπή του αγώνα εξαιτίας μίας προκλητικής ενέργειας» ανέφερε η κυρία Κοτσίγιαντσιτς και πρόσθεσε ότι «… εκτιμούμε ότι οι σερβικές αρχές αντιμετώπισαν την κατάσταση με επαγγελματισμό».

«Πιστεύουμε ότι η πολιτική δεν πρέπει να ασκείται με προκλήσεις στα στάδια και, σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζουμε ιδιαίτερα τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας και της προγραμματισμένης επίσκεψης (στο Βελιγράδι) του Αλβανού πρωθυπουργού Ράμα, τις προσεχείς ημέρες» κατέληξε.

Ο Έντι Ράμα πρόκειται να επισκεφθεί τη σερβική πρωτεύουσα στις 22 Οκτωβρίου, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη πρωθυπουργού της Αλβανίας στο Βελιγράδι ύστερα από 68 χρόνια.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet