ΗΠΑ: Δεν επιβεβαιώνουν την είσοδο ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία
Κόσμος

ΗΠΑ: Δεν επιβεβαιώνουν την είσοδο ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία

Απέφυγε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να επιβεβαιώσει ότι ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν εκ νέου στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αποσχιστών, όπως κατήγγειλε νωρίτερα το Κίεβο.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έκανε λόγο για τη διέλευση στην ουκρανική επικράτεια από τη Ρωσία δεκάδων τεθωρακισμένων και στρατιωτών.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι είπε ότι “η κυβέρνησή των ΗΠΑ κατέγραψε την Πέμπτη άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και φορτηγά μεταφοράς προσωπικού που είχαν συγκεντρωθεί σε απόσταση σχεδόν 25 χιλιομέτρων από τη ρωσική μεθόριο».

«Σήμερα ενημερωθήκαμε για τις πληροφορίες που προέρχονταν από την Ουκρανία σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία είχε μεταφέρει στην Ουκρανία βαρύ πυροβολικό, κυρίως άρματα μάχης T- 64 και πυροβόλα Χόβιτσερ» επεσήμανε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, οι ΗΠΑ θα καταδίκαζαν την πρόσφατη αυτή διέλευση στην ουκρανική επικράτεια. Θα επρόκειτο για μια νέα κατάφωρη παραβίαση της συμφωνίας του Μινσκ», της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που υπεγράφη τον Σεπτέμβριο, σχολίασε Ψάκι, η οποία τόνισε επανειλημμένως στους δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ δε διαθέτουν μία επιβεβαίωση από ανεξάρτητη πηγή ότι ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στο ουκρανικό έδαφος.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet