Η Ευρώπη απειλείται από τους τζιχαντιστές
Κόσμος

Η Ευρώπη απειλείται από τους τζιχαντιστές

Οι κάτοχοι ευρωπαϊκών διαβατηρίων που μάχονται ως τζιχαντιστές στις τάξεις του ακραίου Ισλαμικού Κράτους αποτελούν μια «άμεση» απειλή για τη χώρα καταγωγής τους δήλωσε ένας από τους βασικούς πυλώνες της αμερικανικής αντιτρομοκρατίας.

Δεδομένου του αριθμού των Ευρωπαίων τζιχαντιστών, ο Μάθιου Όλσεν, επικεφαλής του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας θεωρεί ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από ότι οι τζιχαντιστές με αμερικανική υπηκοότητα, των οποίων ο αριθμός, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Πενταγώνου, είναι περίπου μερικές δεκάδες.

Κατά τον Μάθιου Όλσεν, το Ισλαμικό Κράτος έχει καταφέρει να προσελκύσει περίπου 2.000 Ευρωπαίους τζιχαντιστές, χάρη στην ισχυρή παρουσία του στο διαδίκτυο. «Η απειλή είναι σχετικά άμεση για την Ευρώπη», δήλωσε ο Όλσεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου κοντά στην Ουάσιγκτον.

Ως αποτέλεσμα του κινδύνου που ελλοχεύει η εξάπλωση της οργάνωσης, έχει ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και των αντίστοιχων ευρωπαϊκών υπηρεσιών σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν ευκολότερα οι τζιχαντιστές.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet