Η ύφεση… κτυπά και τη γερμανική πόρτα
Κόσμος

Η ύφεση… κτυπά και τη γερμανική πόρτα

Συρρίκνωση παρουσίασε η οικονομία της Γερμανίας κατά το δεύτερο τρίμηνο. Η στατιστική υπηρεσία της χώρας επιβεβαίωσε σήμερα την προκαταρκτική της εκτίμηση, σύμφωνα με την οποία, σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,2%, έπειτα από αύξηση 0,7% που είχε σημειώσει το πρώτο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση, η γερμανική οικονομία «έτρεξε» με ρυθμό 1,2% το δεύτερο τρίμηνο.

Από τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας προκύπτει ότι η εγχώρια ζήτηση προσέθεσε 0,1 ποσοστιαία μονάδα στο ΑΕΠ, ενώ το καθαρό εμπόριο «έκοψε» 0,2 ποσοστιαία μονάδα.

«Τα στοιχεία αυτά ενδεχομένως να εντείνουν τις πιέσεις προς το Βερολίνο να πράξει περισσότερα για την ώθηση της ανάπτυξης στην Ευρώπη», όπως επισημαίνει το πρακτορείο “Reuters”.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο δείκτης GfK για το καταναλωτικό κλίμα έδειξε πως τα νοικοκυριά είναι πιο απαισιόδοξα όσον αφορά στις οικονομικές τους προσδοκίες. Ο Christian Schultz, οικονομικός αναλυτής της Berenberg, εξηγεί ότι οι προσδοκίες για τις καταναλωτικές δαπάνες στη Γερμανία παραμένουν ισχυρές, αλλά η κρίση στην Ουκρανία έχει ήδη επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet