Η NASA θα φτιάξει δίκτυο 4G στη Σελήνη
reader.gr
Κόσμος

Η NASA θα φτιάξει δίκτυο 4G στη Σελήνη

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) θα χρηματοδοτήσει με 14,1 εκατομμύρια δολάρια την εταιρεία Nokia για να δημιουργήσει ένα δίκτυο επικοινωνιών κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς (4G) στη Σελήνη

Το σχέδιο εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα Tipping Point της NASA για τη χρηματοδότηση νέων διαστημικών τεχνολογιών που θα διευκολύνουν τη ζωή και την εργασία στο φεγγάρι. Η NASA έχει ως στόχο να στείλει ξανά αστροναύτες στη Σελήνη το 2024 και να δημιουργήσει μία αρχική σεληνιακή βάση έως το 2028. Γι’ αυτό ανακοίνωσε νέα συμβόλαια ύψους 370 εκατομμυρίων δολαρίων σε 14 εταιρείες, κάθε μία από τις οποίες θα αναλάβει να φτιάξει τις αναγκαίες συσκευές και υποδομές για τη σεληνιακή επιφάνεια (διαμονή, ενέργεια, επικοινωνίες, μεταφορές κ.ά.).

Η Nokia Β. Αμερικής -θυγατρική της φινλανδικής Nokia- ανέλαβε το κομμάτι των επικοινωνιών για τη δημιουργία ενός δικτύου κινητών επικοινωνιών που θα επιτρέπει την επικοινωνία ανάμεσα στις σεληνιακές ακάτους, στα σεληνιακά ρόβερ, στις σεληνιακές κατοικίες που θα χτιστούν και στους αστροναύτες. Το δίκτυο θα επεκταθεί στη συνέχεια στα διαστημικά σκάφη γύρω από το φεγγάρι.

«Με τη χρηματοδότηση της NASA, η Nokia θα μελετήσει πώς η γήινη τεχνολογία μπορεί να τροποποιηθεί για το σεληνιακό περιβάλλον, έτσι ώστε να υποστηρίξει αξιόπιστες και γρήγορες επικοινωνίες», δήλωσε ο Τζιμ Ρόιτερ της Διεύθυνσης Διαστημικής Τεχνολογίας της NASA.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet