Ιταλία: Έρευνα για διάδοση ρατσιστικών και νεοναζιστικών ιδεών – Ο ρόλος της «μις Χίτλερ»
zougla.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Ιταλία: Έρευνα για διάδοση ρατσιστικών και νεοναζιστικών ιδεών – Ο ρόλος της «μις Χίτλερ»

Δώδεκα Ιταλοί εμπλέκονται σε έρευνα για σύσταση οργάνωσης με στόχο τη διάδοση ρατσιστικών ιδεών, του φυλετικού και θρησκευτικού μίσους. Τη συγκεκριμένη έρευνα ξεκίνησε η εισαγγελία της Ρώμης και σήμερα (7/6) έγιναν έφοδοι σε πέντε διαφορετικές περιφέρειες της χώρας. Οι 12 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, έως τώρα, υποχρεούνται να παρουσιάζονται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα.

Η ομάδα, με την ονομασία «Αρία ρωμαϊκή τάξη», διέδιδε βίντεο και φωτογραφίες ρατσιστικού περιεχομένου μέσω διαδικτύου και δεκάδες αντισημιτικά μηνύματα. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, οι εν λόγω νεοναζιστές φέρονται να οργάνωναν επιθέσεις κατά μεταναστών και πολιτών εβραϊκής καταγωγής, ενώ στα σχέδιά τους συμπεριλαμβανόταν και επίθεση κατά υποδομών του ΝΑΤΟ.

Στη νεοναζιστική, ρατσιστική ομάδα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Corriere della Sera», ανήκει και η 39χρονη Φραντσέσκα Ρίτσι, με καταγωγή από το Μιλάνο. Πολλοί την αποκαλούν «μις Χίτλερ», μετά τη συμμετοχή και την επικράτησή της σε διαδικτυακό «διαγωνισμό». Έχει κάνει τατουάζ που υμνούν τον ναζιστή δικτάτορα και υπογράφει συνεχώς ρατσιστικές και αντισημιτικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, προσπάθησε επίσης να έρθει σε επαφή και με πορτογαλική νεοναζιστική οργάνωση.

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet