Κένυα: Εκτελέστηκαν επιβάτες λεωφορείου επειδή δεν ήταν μουσουλμάνοι
Κόσμος

Κένυα: Εκτελέστηκαν επιβάτες λεωφορείου επειδή δεν ήταν μουσουλμάνοι

Τουλάχιστον 28 επιβάτες ενός λεωφορείου εκτελέστηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου 22 Νοεμβρίου 2014 στη βορειοανατολική Κένυα, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία, ανακοίνωσε ο διοικητής της αστυνομίας της πόλης Μαντέρα, Νόα Μουαβίντα, αποδίδοντας την επίθεση στους Σομαλούς ισλαμιστές αντάρτες σεμπάμπ.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω […] ότι 28 αθώοι ταξιδιώτες σκοτώθηκαν βίαια από τους σεμπάμπ», δήλωσε ο Μουαβίντα, διευκρινίζοντας ότι οι δράστες ανάγκασαν τον οδηγό του λεωφορείου να το ακινητοποιήσει και στη συνέχεια το οδήγησαν στην άκρη του δρόμου και εκτέλεσαν τους επιβάτες που δεν ήταν μουσουλμάνοι.

Ο Ερυθρός Σταυρός της Κένυας επιβεβαίωσε τον απολογισμό της επίθεσης μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, αφού έστειλε ομάδες του στο σημείο του συμβάντος.

«Υπήρχαν περίπου 60 επιβάτες στο λεωφορείο […] οι αντάρτες του έστησαν ενέδρα περίπου 8 χιλιόμετρα από την έξοδο της Μαντέρα, μιας πόλης στα σύνορα με τη Σομαλία», εξήγησε ο διοικητής της αστυνομίας.

Το λεωφορείο, που είχε προορισμό το Ναϊρόμπι, αναχώρησε από τη Μαντέρα περίπου στις 05:45 (τοπική ώρα, 04:45 ώρα Ελλάδας).

Μόλις σταμάτησε στην άκρη του δρόμου το λεωφορείο, οι δράστες ανάγκασαν τους επιβάτες να κατέβουν από αυτό και τους χώρισαν σε δύο ομάδες: μουσουλμάνους και μη μουσουλμάνους, διευκρίνισε ο Μουαβίντα.

Οι ένοπλοι ανέβηκαν και πάλι στο λεωφορείο με όσους επιβάτες δεν ήταν μουσουλμάνοι και προσπάθησαν να φύγουν. Όμως το όχημα κόλλησε στις λάσπες και δεν μπορούσε να κινηθεί, οπότε «εκτέλεσαν τους ομήρους», κατάληξε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι οι δράστες διέφυγαν στη Σομαλία.

Η Κένυα, και κυρίως οι περιοχές της στη μεθόριο με τη Σομαλία, είναι θέατρο μιας σειράς επιθέσεων που αποδίδονται στους σεμπάμπ από τότε που το Ναϊρόμπι έστειλε στρατεύματα για να πολεμήσουν κατά των ισλαμιστών ανταρτών στη νότια Σομαλία τον Οκτώβριο του 2011.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet