Κίνα: Οι κάτοικοι της Βουχάν επιστρέφουν στην καθημερινότητά τους
REUTERS/ALY SONG
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Κίνα: Οι κάτοικοι της Βουχάν επιστρέφουν στην καθημερινότητά τους

Άδεια να επιστρέψουν στις εργασίες τους έλαβαν οι κάτοικοι της Βουχάν, όπου εμφανίστηκε ο «Covid-19» στα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ οι δημόσιες συγκοινωνίες ξεκίνησαν να κινούνται κανονικά έπειτα από δύο μήνες.

Η άρση των περιορισμών αποφασίστηκε την ώρα που το υπουργείο Υγείας της Κίνας δεν ανακοίνωσε κανένα νέο κρούσμα για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα στην πόλη αυτή των 11 εκατομμυρίων κατοίκων. Ωστόσο, εντοπίστηκαν 39 εισαγόμενα κρούσματα σε όλη την Κίνα.

Οι κάτοικοι της Βουχάν που θεωρείται ότι είναι καλά στην υγεία τους μπορούν πλέον να μετακινούνται μέσα στην πόλη, να παίρνουν το λεωφορείο ή το μετρό, με την ταυτότητά τους, εξήγησαν οι αρχές.

Μπορούν επίσης να πηγαίνουν στην εργασία τους, εφόσον διαθέτουν τη σχετική άδεια από τον εργοδότη τους.

Τέλος, μπορούν να ταξιδεύουν σε άλλες περιοχές της επαρχίας Χουμπέι αν έχουν βρεθεί αρνητικοί στον κορωνοϊό και έχουν στην κατοχή τους ιατρική βεβαίωση.

Λόγω της εξάπλωσης της επιδημίας στην πόλη αυτή οι αρχές αποφάσισαν στις 23 Ιανουαρίου να θέσουν όλους τους κατοίκους σε καραντίνα, ενώ ακολούθησαν σχεδόν όλες οι πόλεις της επαρχίας Χουμπέι.

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα (23/3) εννέα νέους θανάτους λόγω του κορωνοϊού στη χώρα, όλοι στη Βουχάν, όμως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει μειωθεί ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες.

Κυρίως οι άνθρωποι που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό αποτελούν πρόβλημα, ενώ ήδη έχουν αναφερθεί 507 εισαγόμενα κρούσματα.

Προκειμένου να αποφύγουν νέα επανεμφάνιση της επιδημίας οι αρχές της Κίνας επιβάλλουν πλέον καραντίνα 14 ημερών σε όποιον φτάνει στη χώρα από το εξωτερικό. Επιπλέον, από σήμερα όλες οι διεθνείς πτήσεις με προορισμό το Πεκίνο εκτρέπονται σε άλλα κινεζικά αεροδρόμια όπου γίνονται υγειονομικοί έλεγχοι στους επιβάτες και μόνο όσοι βρεθούν αρνητικοί στον κορωνοϊό μπορούν να πάνε στην κινεζική πρωτεύουσα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP/naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet