Κατά του Brexit προειδοποιεί η Τράπεζα της Αγγλίας
Κόσμος

Κατά του Brexit προειδοποιεί η Τράπεζα της Αγγλίας

Ηχηρό καμπανάκι για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στη βρετανική οικονομία μια πιθανή αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση χτύπησε η Τράπεζα της Αγγλίας. Σε μια τέτοια περίπτωση, η τράπεζα κάνει λόγο ακόμη και για το ενδεχόμενο ύφεσης.

Ο διοικητής της τράπεζας Μάρκ Κάρνεϊ χαρακτήρισε «ελέφαντα στο δωμάτιο» το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί στη Βρετανία στις 23 Ιουνίου, προσθέτοντας ότι η αβεβαιότητα που έχει δημιουργηθεί για τις προοπτικές της οικονομίας είναι η υψηλότερη από την εποχή της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

«Μια ψήφος να εγκαταλείψει η Βρετανία την Ε.Ε. θα επιδράσει σημαντικά στην ισοτιμία της στερλίνας, καθώς και στην προσφορά και τη ζήτηση» ανέφερε ο Κάρνεϊ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο μετά την προγραμματισμένη συνάντηση των μελών της τράπεζας.

Ο Κάρνεϊ δεν παρέλειψε ακόμη να προειδοποιήσει ότι οι κίνδυνοι που συνεπάγεται ένα ενδεχόμενο Brexit είναι μεγάλοι, αφού μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας, θα έπληττε τις κεφαλαιακές ροές, θα αύξανε το κόστος ασφάλισης κινδύνων, θα αύξανε το κόστος χρηματοδότησης των τραπεζών και θα έθετε σε κίνδυνο τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αποφάσισε χθες να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού σε στερλίνες που διαμορφώνονται στο 0,5% και μείωσε τις προβλέψεις για ανάπτυξη.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet