Καταδικάστηκε ο «λυκάνθρωπος», ο χειρότερος serial killer στην ιστορία της Ρωσίας
Κόσμος

Καταδικάστηκε ο «λυκάνθρωπος», ο χειρότερος serial killer στην ιστορία της Ρωσίας

Ο χειρότερος δολοφόνος κατ’ εξακολούθηση (serial killer) της Ρωσίας που ονομάζεται «Ο Λυκάνθρωπος» καταδικάστηκε σήμερα για 56 νέες δολοφονίες σε ισόβια κάθειρξη.

Οι τελευταίες καταδίκες σημαίνουν ότι ο πρώην αστυνομικός Μίκαϊλ Ποπκόφ είναι ένοχος για τη σφαγή τουλάχιστον 78 γυναικών, μετά από προηγούμενη ετυμηγορία.

Ο Ποπκόφ, 54 ετών, ισχυρίστηκε ότι ήθελε να καθαρίσει την πόλη του, το Άγκαρσκ στη Σιβηρία, από «πόρνες» και «ανήθικες γυναίκες». Βίασε τα περισσότερα από τα θύματά του πριν τα σκοτώσει με μαχαίρια, τσεκούρια ή κατσαβίδια.

Ένας Ρώσος εισαγγελέας δήλωσε σήμερα: «Αγαπούσε σαφώς τη δολοφονία. Ορισμένα θύματα είχαν 145 ή ακόμα και 170 πληγές με μαχαίρι. Είπε ότι αισθάνονταν ικανοποιημένος όταν ένιωθε τον πόνο τους, καθώς τις μαχαίρωνε».

Οι υποθέσεις πάνε πίσω στο 1992, λίγο μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, με τις πιο πρόσφατες το 2010. Τα θύματα του ήταν ηλικίας 18 έως 50 ετών, ανέφεραν πηγές της αστυνομίας.

Ο Ποπκόφ, επίσης γνωστός ως ο Μανιακός του Ανγκάρσκ, είχε καταδικαστεί για 22 δολοφονίες γυναικών το 2015 – για τις οποίες επίσης καταδικάστηκε με ισόβια – και από τότε συνεργάστηκε με την αστυνομία για τον εντοπισμό των άλλων θυμάτων. Ομολόγησε 60 νέες δολοφονίες και το δικαστήριο βρήκε στοιχεία για 56.

«Βρήκαμε σκελετούς 12 γυναικών που θεωρούταν αγνοούμενες», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στους The Siberian Times.

Ο Ποπκόφ είπε ότι τις «καταδίκασε σε θάνατο» μόλις συμφώνησαν να πάνε μαζί του για ένα ποτό, επειδή για αυτόν αυτό αποδείκνυε ότι ήταν ανήθικες. Χάρισε τη ζωή σε τρεις γυναίκες επειδή δεν συμφώνησαν να πιουν ένα ποτό μαζί του.

«Συνόδευσε αυτές τις γυναίκες στο σπίτι και βοήθησε μερικές από αυτές να φέρουν τις τσάντες με τα ψώνια στο σπίτι τους» είπε η αστυνομία.

Επίσημα, παραμένει παντρεμένος με τη σύζυγό του Έλενα, η οποία αγνοούσε τη διπλή ζωή του. Έχει μετακομίσει σε άλλη πόλη και άλλαξε την ταυτότητά της. Το ζευγάρι έχει μια κόρη, την Κάτια, δασκάλα, που έχει παντρευτεί από την πρώτη καταδίκη του. Έχει μιλήσει για τη δυσκολία της να πιστέψει ότι ο «αγαπημένος πατέρας» της ήταν ένας αιμοδιψής δολοφόνος και βιαστής.

Χρησιμοποιούσε το αστυνομικό του αυτοκίνητο, προσφέροντας βόλτες σε μερικά θύματα, και στη συνέχεια τις πήγαινε σε απομακρυσμένες περιοχές για να τις βιάσει και να τις δολοφονήσει. Οι ερευνητές δεν πίστευαν ποτέ ότι ένας αστυνομικός θα μπορούσε να είναι υπεύθυνος για τέτοια εγκλήματα.

«Δεν έγιναν όλες οι γυναίκες θύματα, αλλά εκείνες με κάποια αρνητική συμπεριφορά, είχα την επιθυμία να διδάξω και να τιμωρήσω», είπε για την απόφασή του ποια θα σκότωνε.

Αφού συνελήφθη το 2012, είπε στην αστυνομία ότι ήθελε να «καθαρίσει» τους δρόμους από τις «πόρνες». «Εγκατέλειπαν τους συζύγους και τα παιδιά τους στο σπίτι και πήγαιναν στα πάρτι σαν να ήταν η τελευταία μέρα στη γη», είπε.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet