Λας Βέγκας: Πάνω από 20 νεκροί και 100 τραυματίες από επίθεση σε συναυλία
Κόσμος

Λας Βέγκας: Πάνω από 20 νεκροί και 100 τραυματίες από επίθεση σε συναυλία

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίσθηκαν κατά την ένοπλη επίθεση κατά του πλήθους στη διάρκεια υπαίθριας συναυλίας country στο Λας Βέγκας, σύμφωνα με τον σερίφη της πόλης. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι o ύποπτος ως δράστης της επίθεσης στην κεντρική λεωφόρο του Λας Βέγκας σκοτώθηκε και ότι πιστεύεται ότι δεν υπάρχουν «άλλοι ένοπλοι ύποπτοι στην περιοχή της συναυλίας».

Ο εκπρόσωπος του University Μedical Center Hospital δήλωσε ότι τουλάχιστον 14 από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και φέρουν τραύματα από σφαίρες.

Η αστυνομία του Λας Βέγκας ανακοίνωσε στο Twitter: «Επιβεβαιώνουμε ότι ένας ύποπτος εξουδετερώθηκε. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Επαναλαμβάνουμε, μην κυκλοφορείτε στην περιοχή της κεντρικής λεωφόρου (the Strip) αυτήν την ώρα».

Αν και τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένας ύποπτος σκοτώθηκε, αυτό δεν επιβεβαιώνεται από τη διατύπωση του μηνύματος της αστυνομίας στο Twitter, που δεν διευκρινίζει εάν ο ύποπτος είναι νεκρός ή τραυματίας.

Οι «New York Times» είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι η αστυνομία ερευνά πληροφορίες για ένοπλες επιθέσεις και σε άλλα σημεία της γνωστής κεντρικής λεωφόρου του Λας Βέγκας.

Η αστυνομία δεν έχει σχολιάσει αυτήν την πληροφορία.

Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωινκής δικτύωσης ανάφεραν ότι το ξενοδοχείο «Mandalay Bay Casino» είχε αποκλεισθεί και ότι δύο ένοπλοι πυροβόλησαν έναν σωματοφύλακα και αστυνομικούς.

Σε βίντεο από τον τόπο της επίθεσης που αναρτήθηκαν στο Ίντερνετ φαίνονται οι θεατές της συναυλίας να πέφτουν στο έδαφος, ενώ ακούγονται πυρά αυτόματου όπλου.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πυροβολισμούς και στο ξενοδοχείο, όπου η αστυνομία αναζητούσε τον δράστη της επίθεσης, σύμφωνα με το «CNN» και τους «NYT».

Οι πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο ΜακΚάραν του Λας Βέγκας έχουν διακοπεί προσωρινά.

Στη συναυλία ήταν και ο γνωστός εκατομυριούχος playboy Dan Bilzerian, ο οποίος ανέβασε βίντεο στο οποίο τρέχει μακριά από το σημείο των πυροβολισμών, ενώ λέει χαρακτηριστικά ότι «ένα κορίτσι πυροβολήθηκε στο κεφάλι».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet