Μουντιάλ 2022: Πάνω από 6.500 οι νεκροί εργάτες στο Κατάρ
Πηγή: Associated Press
Κόσμος

Μουντιάλ 2022: Πάνω από 6.500 οι νεκροί εργάτες στο Κατάρ

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτονται στο ρεπορτάζ του Guardian αναφορικά με τους μετανάστες που έχουν χάσει τη ζωή τους στα έργα για το Μουντιάλ του 2022, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ. Για την ακρίβεια, πάνω από 6.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα έργα που ξεκίνησαν το 2010. Οι πιο πολλοί από αυτούς ήταν από την Ινδία, ενώ σε αυτή τη μακάβρια λίστα ακολουθούν το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και η Σρι Λάνκα.

Όπως τονίζεται στο επίμαχο δημοσίευμα, οι θάνατοι δεν οφείλονται μόνο σε δυστυχήματα. Για την ακρίβεια, ένα μεγάλο ποσοστό τους αποδίδεται στις κάκιστες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εργατών, οι οποίοι «στοιβάζονται» σε κοντέινερ και εργάζονται για πολλές ώρες κάτω από πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Όπως δηλώνει η ερευνήτρια του Κόλπου για τη Διεθνή Αμνηστία, Μέι Ρομάνος «υπάρχει πραγματική έλλειψη σαφήνειας και διαφάνειας γύρω από αυτούς τους θανάτους. Υπάρχει ανάγκη για το Κατάρ να ενισχύσει τα επαγγελματικά του πρότυπα υγείας και ασφάλειας».

Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις εκπροσώπου της FIFA, ο οποίος τονίζει για το Μουντιάλ του 2022: «Έχοντας λάβει πολύ αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια και υγεία των εργατών, η συχνότητα των ατυχημάτων στις κατασκευές για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με άλλα αντίστοιχα πρότζεκτ σε όλο τον κόσμο».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet