Μπ. Νετανιάχου: “Η επιχείρηση Γάζα συνεχίζεται…”
Κόσμος

Μπ. Νετανιάχου: “Η επιχείρηση Γάζα συνεχίζεται…”

Το Ισραήλ δεν θα σταματήσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας μέχρι να τερματιστούν οι ρίψεις ρουκετών εναντίον του από τον παλαιστινιακό θύλακα δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η επιχείρηση στη Γάζα συνεχίζεται(…) δεν θα τερματιστεί παρά μόνο όταν επανέλθει η ηρεμία και η ασφάλεια για τους πολίτες του Ισραήλ για μεγάλο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο Νετανιάχου, μετά από συνάντηση που είχε με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας και τον υπουργό Άμυνας.

Αλληλοκατηγορίες για την παραβίαση της εκεχειρίας

Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί αλληλοκατηγορούνται για την παραβίαση της επτάωρης ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, λίγη ώρα αφού αυτή τέθηκε σε ισχύ σήμερα.

Οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν ότι το Ισραήλ βομβάρδισε έναν καταυλισμό προσφύγων στη Γάζα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα οκτάχρονο κορίτσι και να τραυματιστούν ακόμη 29 άνθρωποι, ενώ το Ισραήλ κατήγγειλε ότι τουλάχιστον τέσσερις ρουκέτες έχουν πλήξει το έδαφός του από τον παλαιστινιακό θύλακα. Ο εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας Άσραφ αλ Κούντρα δήλωσε ότι η επίθεση εναντίον ενός σπιτιού στον καταυλισμό Σάτι σημειώθηκε μετά την έναρξη της εκεχειρίας.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επεσήμανε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ερευνούν τον βομβαρδισμό αυτό, όμως πρόσθεσε ότι τέσσερις ρουκέτες εβλήθησαν από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ μετά την έναρξη της εκεχειρίας. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας επεσήμανε ότι η εκεχειρία, που διαρκεί από τις 10:00 ως τις 17:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σήμερα, θα εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, εκτός από τη Ράφα όπου οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους μετά τον θάνατο τριών στρατιωτών την Παρασκευή σε ενέδρα της Χαμάς.

Παράλληλα το Ισραήλ αποκλιμακώνει την επίθεσή του στον παλαιστινιακό θύλακα ελλείψει μιας συμφωνίας με τη Χαμάς. Εξάλλου ο στρατός ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρώσει τον κύριο στόχο της χερσαίας του επιχείρησης, την καταστροφή των στοών της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα ένας εκσκαφέας προσέκρουσε σε ένα λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ ανατρέποντάς το, σε ένα συμβάν το οποίο η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να είναι τρομοκρατική επίθεση. Από το επεισόδιο αυτό, που σημειώθηκε σε μια υπερορθόδοξη εβραϊκή συνοικία της Ιερουσαλήμ, σκοτώθηκε ένας Ισραηλινός και πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, καθώς το λεωφορείο δεν είχε επιβάτες.

Από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης στη Γάζα 1.804 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, στην πλειονότητά τους άμαχοι, και περισσότερο από το ένα τέταρτο των 1,8 εκατομμυρίων κατοίκων του θύλακα έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές. Επιπλέον τουλάχιστον 3.000 σπίτια Παλαιστινίων έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές. Από την πλευρά του Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 64 στρατιώτες, ενώ και τρεις πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ρουκέτες που έχουν εκτοξεύσει παλαιστίνιοι μαχητές.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet