Μυστήριο με τον θάνατο του Χασμά Μπιν Λάντεν
Κόσμος

Μυστήριο με τον θάνατο του Χασμά Μπιν Λάντεν

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την είδηση ότι ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Χασμά Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Η είδηση για τον θάνατο του Χασμά Μπιν Λάντεν έκανε τον γύρο του κόσμου και αρχικά η Ουάσινγκτον αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, ωστόσο στη συνέχεια διέρρευσε ότι οι ΗΠΑ είχαν κάποιο ρόλο.

Την πληροφορία για τον θάνατο του γιου του Οσάμα Μπιν Λάντεν και την ανάμειξη των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν δύο αξιωματούχοι υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Όταν ρωτήθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Χασμά νεκρό, απάντησε: «Δεν θέλω να το σχολιάσω».

Αναλυτές αναφέρουν ότι ο γιος του Μπιν Λάντεν ίσως είναι ζωντανός και αυτό διότι η Αλ Κάιντα δεν κρατά κρυφά τέτοια γεγονότα, αφού παρουσιάζει ως «μάρτυρες» τους νεκρούς με σκοπό την προπαγάνδα κατά της Δύσης.

Ο Χασμά Μπιν Λάντεν ήταν 30 ετών και βρισκόταν στο πλευρό του πατέρα του στο Αφγανιστάν πριν γίνουν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ακολούθως μετέβη στο Πακιστάν.

Ήταν παντρεμένος με την κόρη του Μοχάμεντ Άττα, ενορχηστρωτή των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Χασμά έγινε γνωστός το 2015, από τον Ομάν αλ Ζαουαχίρι, ο οποίος διαδέχθηκε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στην ηγεσία της Αλ Κάιντα. Αμέσως μετά την επιχείρηση εναντίον του Οσάμα Μπιν Λάντεν, η Αλ Κάιντα ξεκίνησε την προετοιμασία του Χασμά, προκειμένου να αναλάβει ηγέτης της οργάνωσης.

Πριν από έναν χρόνο ο Χασμά Μπιν Λάντεν είχε εμφανιστεί σε βίντεο και καλούσε τους μουσουλμάνους να εξεγερθούν ενώ υποσχόταν «εκδίκηση» στη Δύση. Οι ΗΠΑ προσέφεραν ένα εκατομμύριο δολάρια σε όποιον τους έδινε πληροφορίες για τον Χασμά.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet