Μ. Ραχόι: Τι θέλουν τα κόμματα της Αριστεράς, να γίνουμε Ελλάδα;
Κόσμος

Μ. Ραχόι: Τι θέλουν τα κόμματα της Αριστεράς, να γίνουμε Ελλάδα;

Επίθεση στα κόμματα της Αριστεράς εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, λέγοντας ότι οι Ισπανοί έχουν να αντιμετωπίσουν στις εκλογές ένα σημαντικό δίλημμα: ανάμεσα στην ανάπτυξη και την οικονομική αναταραχή παρόμοια με αυτή που συμβαίνει στην Ελλάδα.

Ο Ραχόι, μιλώντας σε συνέδριο του κόμματός του, του Λαϊκού Κόμματος, ανέφερε ότι η περίπτωση της Ελλάδας θα πρέπει να αποτελεί προειδοποίηση για την Ισπανία.

«Κάποιος δεν χρειάζεται να πάει μακριά για να δει πόσο εύκολο μπορεί να καταστραφεί η ανάκαμψη» είπε ο Ραχόι, αναφερόμενος σε «στραγγαλισμό» της ελληνικής οικονομίας.

«Αυτή την αλλαγή προσφέρουν τα αριστερά κόμματα στην Ισπανία;» αναρωτήθηκε.

Η άνοδος των Podemos στις τοπικές εκλογές έχει ανησυχήσει την κυβέρνηση που φοβάται απώλεια δυνάμεων στις εθνικές εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που έχουν δυσαρεστήσει τους Ισπανούς, ο Ραχόι επιμένει ότι οι οικονομικές πολιτικές δεν θα αλλάξουν και αναφέρθηκε στην κρίση στην Ελλάδα ως παράδειγμα προς αποφυγή.

«Τι συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα; Βρίσκονται πάλι σε ύφεση» είπε ο Ραχόι. «Ελπίζω ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο η ελληνική κυβέρνηση θα καταλήξει επιτέλους σε συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά αυτό δεν θα διορθώσει τη ζημιά που έχει προκληθεί».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet