Νέα αεροπορική τραγωδία
Κόσμος

Νέα αεροπορική τραγωδία

Το αεροσκάφος της ισπανικής ιδιωτικής εταιρείας Swiftair, το οποίο χειριζόταν η Air Algerie και πραγματοποιούσε την πτήση Ουαγκαντούγκου – Αλγέρι τα ξημερώματα της Πέμπτης έχει συντριβεί, επιβεβαίωσε αξιωματούχος της αλγερινής πολιτικής αεροπορίας. Η τύχη του αεροσκάφους αγνοείτο εδώ και ώρες.

Η αλγερινή αεροπορική εταιρεία Air Algerie ανακοίνωσε ότι έχει χάσει την επαφή με αεροσκάφος της, το οποίο απογειώθηκε νωρίτερα από αεροδρόμιο στην Ουαγκαντούγκου, πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο. Πρόκειται για την πτήση AH5017.

Οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος τύπου McDonnell Douglas MD-83 ήταν 116, συγκεκριμένα 110 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος. Ο πρωθυπουργός της Αλγερίας, πάντως, έκανε λόγο για 119 επιβαίνοντες. Η πτήση είχε προορισμό το Αλγέρι.

Η εταιρεία αναφέρει σε σημείωμα που ανήρτησε στον ιστότοπό της ότι το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο στη 01:17 (τοπική ώρα) και επρόκειτο να προσγειωθεί στο Αλγέρι στις 05:10 (τοπική ώρα), ωστόσο δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.

Από το πλήρωμα του αεροσκάφους, λίγο πριν αυτό εισέλθει στον αλγερινό εναέριο χώρο, είχε ζητηθεί να αλλάξει πορεία λόγω χαμηλής ορατότητας, ώστε να αποφύγει κίνδυνο σύγκρουσης με άλλο αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Αλγέρι – Μπαμακό. Μετά την αλλαγή πορείας, κάθε επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε.

Η τελευταία επαφή πραγματοποιήθηκε στις 01.55 τοπική ώρα και ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν πάνω από την πόλη Γκάο του Μάλι.

Ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας δήλωσε, από την πλευρά του, ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν, κατά πάσα πιθανότητα, «πολλοί Γάλλοι υπήκοοι». Πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των Γάλλων επιβατών σε 50.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet