Νέο πολύνεκρο ναυάγιο προσφύγων ανοιχτά της Λέσβου
Κόσμος

Νέο πολύνεκρο ναυάγιο προσφύγων ανοιχτά της Λέσβου

Δεκατρείς πρόσφυγες, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά, ανασύρθηκαν νεκροί από τις τουρκικές Αρχές έπειτα από ναυάγιο σκάφους, στο οποίο φέρεται να επέβαιναν 46 άτομα, ανοιχτά της Λέσβου. Τα 20 διασώθηκαν από το ελληνικό Λιμενικό και ακόμα 8 από το τουρκικό Λιμενικό. Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων.

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν από ελικόπτερο της Frontex, και όταν διασώθηκαν δήλωσαν ότι επέβαιναν σε λέμβο η οποία ανετράπη έπειτα από σύγκρουση με άλλοι πλοίο.

Για σύγκρουση της λέσβου με φορτηγό πλοίο κάνει λόγο η τουρκική Hurriyet, σύμφωνα με την οποία έχουν ανασυρθεί 13 νεκροί μετανάστες. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, το φουσκωτό των προσφύγων χτυπήθηκε από φεριμπότ.

«Ήταν σκοτεινά, είδαμε το πλοίο να έρχεται κατά πάνω μας. Προσπαθήσαμε να του κάνουμε σήμα με φακούς και κινητά τηλέφωνα αλλά δεν μας είδαν» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους διασωθέντες που δήλωσε το όνομα Χασάν.

«Χάσαμε τα παιδιά, δεν τα βλέπαμε στο σκοτάδι» είπε.

Στο μεταξύ, άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων μεταναστών ανατολικά της Μυτιλήνης μετά τον εντοπισμό το Σάββατο 13 προσφύγων, οι οποίοι δήλωσαν ότι επέβαιναν σε λέμβο που ανετράπη με 10 έως 12 άτομα επιπλέον επιβαίνοντες.

Από την περιοχή ανασύρθηκε η σορός ενός 5χρονου κοριτσιού.

Έντεκα από τους πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και ένας που παρουσίασε υποθερμία, περισυνελέγησαν από το Λιμενικό έξω από τη νησίδα Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ δύο ακόμα εντοπίστηκαν από περιπολικό στην περιοχή Πεταλίδι Θέρμης.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet