«Να σκοτώσουμε Ρώσους» φαίνεται να ζητά η Γ. Τιμοσένκο
Κόσμος

«Να σκοτώσουμε Ρώσους» φαίνεται να ζητά η Γ. Τιμοσένκο

Τον αφανισμό των οκτώ εκατομμυρίων Ρώσων στην Κριμαία αλλά και την Ουκρανία, ακόμα και με πυρηνικά ακούγεται να ζητά η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, σε τηλεφωνική της επικοινωνία με τον πρώην αναπληρωτή γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας της χώρας, Νέστορ Σίφριτς, που διέρρευσε στο Youtube.

«Αυτό που συνέβη ξεπερνά όλα τα όρια. Είναι ώρα να πάρουμε τα όπλα και να σκοτώσουμε αυτούς τους καταραμένους Ρώσους μαζί με τον ηγέτη τους» ακούγεται να λέει η Γ. Τιμοσένκο προσθέτοντας ότι «αν ήμουν εγώ ηγέτης δεν θα υπήρχε καμία περίπτωση να πάρουν την Κριμαία».

Διαψεύδει στο twitter

Η Γ. Τιμοσένκο επιβεβαίωσε τη γνησιότητα της επίμαχης τηλεφωνικής συνομιλίας στον λογαριασμό της στο Twitter, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το σημείο όπου ακούγεται να ζητά τον αφανισμό 8 εκατομμυρίων Ρώσων που παραμένουν στο έδαφος της Ουκρανίας είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας.

«Η συζήτηση έγινε, το κομμάτι με τους οκτώ εκατομύρια Ρώσους έχει υποστεί επεξεργασία. Στην πραγματικότητα είπα ότι οι Ρώσοι στην Ουκρανία – είναι Ουκρανοί».

Οι εξελίξεις για την Ουκρανία
Ομπάμα: Η Ρωσία θα πληρώσει

Ομπάμα για Ουκρανία«Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι ενωμένες για να στηρίξουν την ουκρανική κυβέρνηση και τους Ουκρανούς. Είμαστε ενωμένοι για να επιβάλουμε στη Ρωσία το τίμημα των ενεργειών στις οποίες προέβη μέχρι τώρα», δήλωσε ο Μπαρακ Ομπάμα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε στο Άμστερνταμ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έφθασε τη Δευτέρα 24 Μαρτίου στην Ολλανδία για συναντήσεις κορυφής, μία από τις οποίες, η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των G7, θα είναι αφιερωμένη στην κρίση στην Ουκρανία.

Προτεραιότητα δίνεται στο θέμα των κυρώσεων κατά της Μόσχας, η οποία είναι πιθανόν να αποκλεισθεί από την Ομάδα των 8 (G8), κατά τη συνάντηση κορυφής των ηγετών.

Σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύθηκε την Κυριακή στην ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι «κανείς δεν μπορεί να θέτει εν αμφιβόλω τη δέσμευση των ΗΠΑ ως προς την ασφάλεια της Ευρώπης».

Κριμαία: Φεύγουν οι ουκρανικές δυνάμεις

Το σύνολο των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων αποσύρεται από την Κριμαία με απόφαση της ηγεσίας της χώρας.

Ο ασκών χρέη προέδρου της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ έδωσε εντολή στο ουκρανικό υπουργείο Άμυνας να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις από το έδαφος της Κριμαίας εξαιτίας των απειλών των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά των μελών των ουκρανικών δυνάμεων και των οικογενειών τους.

Μιλώντας στο ουκρανικό κοινοβούλιο μετά την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων κατά της ουκρανικής ναυτικής βάσης κοντά στην Φεοντόσια, ο κ. Α. Τουρτσίνοφ ανακοίνωσε ότι το Συμβούλιο Εθνικής Αμύνης και Ασφαλείας ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας για την αναδιάταξη των στρατιωτικών δυνάμεων στην Κριμαία και την απομάκρυνση των οικογενειών τους.

Rossiya: Τέλος στις πληρωμές σε ξένο συνάλλαγμα

Έκκληση προς τους πελάτες της να απόσχουν από πληρωμές σε ξένο συνάλλαγμα σε λογαριασμούς της απηύθυνε η τράπεζα Rossiya, με έδρα την Αγία Πετρούπολη. Το μέτρο δεν αφορά πληρωμές σε ρούβλια.

Η ρωσική τράπεζα ήταν μεταξύ των στόχων μιας σειράς κυρώσεων που επιβλήθηκαν από την Ουάσιγκτον μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Η Rossiya διαθέτει στοιχεία ενεργητικού ύψους 10 δισ. δολαρίων και στους πελάτες της συγκαταλέγονται πολλοί Ρώσοι ανώτατοι αξιωματούχοι.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet