Να σταματήσει την ανθελληνική εκστρατεία ζητούν από τη Bild
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Να σταματήσει την ανθελληνική εκστρατεία ζητούν από τη Bild

Να σταματήσει άμεσα την «ανθελληνική εκστρατεία» ζητά από την Bild η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (DJV), επισημαίνοντας ότι το τελευταίο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας υπερβαίνει τα όρια της πολιτικής εκστρατείας.

Η DJV αναφέρεται στον πηχυαίο τίτλο «Όχι» στο φύλλο της Πέμπτης 26 Φεβρουαρίου και το κάλεσμα προς τους αναγνώστες να τραβήξουν selfie με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και να την αποστείλουν στην Bild, ενόψει της ψηφοφορίας της Παρασκευής 27 Φεβρουαρίου 2015 στο γερμανικό Κοινοβούλιο για την παράταση του ελληνικού προγράμματος.

«Η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης σε σχέση με την Ελλάδα μπορεί σε κάποιους να αρέσει και κάποιοι να την απορρίπτουν. Μια εκστρατεία, όμως, η οποία θέλει να επηρεάσει άμεσα τις πολιτικές αποφάσεις, δεν εμπίπτει στην περιγεγραμμένη αποστολή της δημοσιογραφίας. Το γεγονός ότι τα λαϊκά ΜΜΕ υιοθετούν μια διαφορετική γλώσσα και ένα άλλο δημοσιογραφικό στιλ, είναι φυσικό. Η πρωτοβουλία, όμως, της Bild με την “selfie” ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής εκστρατείας» αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μίχαελ Κόνκεν.

Προσθέτει ότι, με βάση τη δημοσιογραφική δεοντολογία, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι ένας ολόκληρος λαός δυσφημείται για τις λανθασμένες οικονομικές αποφάσεις των πολιτικών του.

«Η ανασφάλεια για τις επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης στη Γερμανία είναι μεγάλη» αναγνωρίζει ο Κόνκεν.

Πολλοί αναγνώστες ανταποκρίθηκαν πάντως στο κάλεσμα της Bild και απέστειλαν φωτογραφίες τους με το σημερινό πρωτοσέλιδο, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο της εφημερίδας.

Έχουν επίσης υποβληθεί περίπου 800 σχόλια, τα περισσότερα εκ των οποίων εχθρικά προς τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet