Νεκρός ο Τζον ΜακΆφι: Πέθανε μέσα στο κελί του ο πρωτοπόρος στα λογισμικά ασφαλείας
Ο Τζον Μακ Αφ (Πηγή: Associated Press)
Κόσμος

Νεκρός ο Τζον ΜακΆφι: Πέθανε μέσα στο κελί του ο πρωτοπόρος στα λογισμικά ασφαλείας

Ο Αμερικανός μεγιστάνας Τζον ΜακΆφι, ο δημιουργός του ομώνυμου αντιβιοτικού λογισμικού, βρέθηκε νεκρός στο κελί του, σε φυλακή της Καταλονίας, λίγες ώρες αφότου η ισπανική δικαιοσύνη έδωσε το «πράσινο φως» για την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «El Mundo» το υπουργείο Δικαιοσύνης της Καταλονίας επιβεβαίωσε τον θάνατο του 75χρονου ΜακΆφι. Σωφρονιστικοί υπάλληλοι και νοσηλευτικό προσωπικό της φυλακής προσπάθησαν να του κάνουν ανάνηψη, όμως χωρίς επιτυχία. «Η δικαστική επιτροπή μετέβη στο σωφρονιστικό κέντρο και ερευνά τα αίτια του θανάτου. Όλα δείχνουν ότι ενδέχεται να πρόκειται για αυτοκτονία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο επιχειρηματίας ήταν καταζητούμενος στις ΗΠΑ για φοροδιαφυγή. Συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και τέθηκε υπό κράτηση.

Ο φοροφυγάς ΜακΑφι

Ο ΜακΆφι δεν είχε καταθέσει φορολογικές δηλώσεις από το 2014 ως και το 2018. Επίσης, όπως αναφέρεται, απέφευγε να πληρώνει φόρους χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα, όπως η τοποθέτηση εισοδημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς και λογαριασμούς κρυπτονομισμάτων που ανήκαν σε άλλους.

Ακόμα, χρησιμοποιούσε τα ονόματα άλλων για να αποκρύψει την ιδιοκτησία περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου ενός γιοτ. Ειδικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με την προώθηση των κρυπτονομισμάτων, οι κατηγορίες εναντίον του ποικίλουν.

Ο Τζον ΜακΆφι ίδρυσε την εταιρεία με τα λογισμικά ασφαλείας το 1987 και το 2010 η Intel την εξαγόρασε έναντι του ποσού των 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πριν από πέντε χρόνια το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών πέρασε στην εταιρία TPG.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet