Νεκρό 5χρονο κοριτσάκι από όλμο φιλορώσων αποσχιστών στην Ουκρανία
Κόσμος

Νεκρό 5χρονο κοριτσάκι από όλμο φιλορώσων αποσχιστών στην Ουκρανία

Κοριτσάκι πέντε ετών σκοτώθηκε την Παρασκευή εξαιτίας της ρίψης όλμου στην περιοχή Λουχάνσκ, την οποία ελέγχουν κατά ένα μικρό μέρος οι φιλορώσοι αποσχιστές αντάρτες, ανακοίνωσαν οι αρχές στο Κίεβο, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τον θάνατο στους αντικαθεστωτικούς μαχητές.

«Οι μαχητές της αυτοανακηρυγμένης ‘Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ’, οι οποίοι είχαν λάβει θέσεις στο Σλοβιανοσέρμπσκ έπληξαν με ένα ολμοβόλο το χωριό Τριοχιζμπένκα. Ένα κοριτσάκι πέντε ετών σκοτώθηκε, η μητέρα του τραυματίστηκε πολύ σοβαρά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Αντρίι Λισένκο. Ο ίδιος έκανε επίσης λόγο για μια απώλεια στις τάξεις του στρατού.

Το χωριό Τριοχιζμπένκα, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο δυνάμεων πιστών στο Κίεβο, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από τις θέσεις των αποσχιστών.

Ο θάνατος του κοριτσιού και ο τραυματισμός της μητέρας του σημειώθηκε καθώς μετέβαιναν σε ένα νοσοκομείο, ανέφερε ο κυβερνήτης της περιοχής, Γκενάντι Μόσκαλ, ο οποίος παραμένει πιστός στο Κίεβο.

«Ο ένας από τους όλμους» οι οποίοι ερρίφθησαν «εξερράγη σε μικρή απόσταση» από το σημείο όπου βρίσκονταν, είπε ο κ. Μόσκαλ και πρόσθεσε ότι Ουκρανοί στρατιωτικοί προσπαθούν να διακομίσουν τη βαριά τραυματισμένη μητέρα σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον κ. Μόσκαλ, το χωριό Τριοχιζμπένκα είναι ένας από τους μόνιμους στόχους των ανταρτών από τις θέσεις όπου βρίσκονται, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων. «Γνωρίζουν ότι βρίσκονται ακόμη άμαχοι εκεί, αλλά βάλλουν με όλμους και με εκτοξευτήρες ρουκετών Γκραντ», κατήγγειλε ο ίδιος.

Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, η οποία ελέγχεται κατά ένα μέρος από τους φιλορώσους, επιδεινώνεται τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που εγείρει φόβους περί επανόδου της περιοχής σε έναν γενικευμένο πόλεμο, ιδίως μετά την είσοδο αρμάτων μάχης και στρατευμάτων από τη Ρωσία, την οποία το NATO υποστήριξε ότι έχει επιβεβαιώσει.

Η Μόσχα -η οποία αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της στη σύρραξη που, κατά τους υπολογισμούς του ΟΗΕ, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 4.000 ανθρώπους από τα μέσα του Απριλίου- διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες αυτές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet