Ν. Αφρική: Κατά συρροή βιαστής καταδικάστηκε σε 1.088 χρόνια φυλάκισης – Διέπραξε 121 εγκλήματα σε 5 χρόνια
ΑΝΑ
Κόσμος

Ν. Αφρική: Κατά συρροή βιαστής καταδικάστηκε σε 1.088 χρόνια φυλάκισης – Διέπραξε 121 εγκλήματα σε 5 χρόνια

Πανηγυρισμοί ακούστηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο Gauteng στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής την περασμένη Πέμπτη (27/5). Τα θύματα του κατά συρροή βιαστή Σέλο Αμπράμ Μαπούνια επευφημούσαν όταν του ανακοινωνόταν μία από τις μεγαλύτερες ποινές φυλάκισης στα ποινικά χρονικά της χώρας, μετά από μια βασιλεία τρόμου που διήρκεσε περισσότερο από τέσσερα χρόνια.

Ο 33χρονος Μαπούνια καταδικάστηκε σε 1.088 έτη κάθειρξης, εκ των οποίων πεντάκις ισόβια, καθώς και 988 χρόνια φυλάκισης για βιασμό και ληστεία 56 γυναικών μεταξύ Δεκεμβρίου 2014 και Μαρτίου 2019, όταν συνελήφθη. Καταδικάστηκε για 41 βιασμούς, 40 ληστείες και 40 διαρρήξεις. Οι ποινές δεν θα εκτίονται ταυτόχρονα. Ο Μαπούνια διέπραξε τα εγκλήματα ενώ ζούσε με τη σύντροφό του, τον 8χρονο γιο και την 4χρονη κόρη του στην Πρετόρια.

Το σερί των εγκλημάτων ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014, ωστόσο η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του μόλις τον Μάρτιο του 2019, αφού εντόπισε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο είχε κλέψει από ένα από τα θύματά του, να βρίσκεται στην κατοχή της συντρόφου του. Στη συνέχεια, ήταν εκείνη που υπέδειξε στην αστυνομία το πού βρισκόταν ο Μαπούνια.

Τις τύφλωνε με φακό πριν τις βιάσει

Το δικαστήριο άκουσε τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες των εγκλημάτων του. Ο 33χρονος συνήθιζε να εισβάλλει σε παράγκες και σπίτια τις πρώτες πρωινές ώρες, να φέγγει με φακό στο πρόσωπο των θυμάτων του και εν συνεχεία να τα βιάζει. Οπλισμένος με πιστόλι, μαχαίρι ή κατσαβίδι, και μερικές φορές με συνεργό, δεν υπολόγιζε καθόλου την παρουσία άλλων ατόμων, καθώς μερικά από τα εγκλήματα διαπράχθηκαν μπροστά στους συζύγους και τα παιδιά των γυναικών που βίαζε.

Μεταξύ των θυμάτων του ήταν ένα 14χρονο κορίτσι, το οποίο τώρα, στα 19 του πλέον, δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την ετυμηγορία: «Καθημερινά αναρωτιέμαι γιατί οι άνδρες πρέπει να βιάσουν. Θέλω να ζητήσω από τους άνδρες εκεί έξω να μας προστατεύσουν αντί να μας βλάψουν».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet