Οδηγό επιβίωσης από τρομοκρατική επίθεση εξέδωσε η γαλλική κυβέρνηση
Κόσμος

Οδηγό επιβίωσης από τρομοκρατική επίθεση εξέδωσε η γαλλική κυβέρνηση

«Διαφύγετε, κρυφτείτε, σημάνετε συναγερμό»… Οι βασικές οδηγίες της γαλλικής κυβέρνησης προς τους πολίτες σε οδηγό επιβίωσης από τρομοκρατική επίθεση που εκδίδεται στη σκιά του εφιάλτη της 13ης Νοεμβρίου και «συνοδεύεται» από την προειδοποίηση του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς ότι ο κόσμος πρέπει να μάθει να ζει με τον κίνδυνο.

Comment réagir en cas d’attaque terroriste?

Οδηγός επιβίωσης από τρομοκρατική επίθεση από τη γαλλική κυβέρνησηΟ οδηγός, υπό τη μορφή κόμικ, είναι διαθέσιμος στο Διαδίκτυο και θα αναρτηθεί σε αφίσες σε δημόσιους χώρους, όπως σιδηροδρομικοί σταθμοί.

Η ενημερωτική εκστρατεία πραγματοποιείται μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι με απολογισμό 130 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

«Υπάρχει μία διαρκής απειλή με την οποία πρέπει να μάθουμε να ζούμε» δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV.

Ο οδηγός προσφέρει βασικές συμβουλές σύμφωνα με τις οποίες το πρώτο που πρέπει να κάνει κανείς είναι να διαφύγει από το επικίνδυνο σημείο και να κατευθυνθεί σ΄ έναν ασφαλέστερο χώρο, να σβήσει τα φώτα και να σπρώξει έναν καναπέ πίσω από τη πόρτα του δωματίου στο οποίο έχει καταφύγει και μετά να καλέσει τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Η απενεργοποίηση του κουδουνίσματος και της δόνησης στα κινητά τηλέφωνα είναι μια σημαντική συμβουλή προς αυτούς που κρύβονται, ώστε να μην τους ακούσουν οι τρομοκράτες.

Τον Ιανουάριο, ισλαμιστές σκότωσαν δώδεκα ανθρώπους στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo και στη συνέχεια διέφυγαν και ταμπουρώθηκαν σε εργοστάσιο έξω από το Παρίσι. Εκεί ένας παγιδευμένος εργαζόμενος κρύφτηκε επί ώρες κάτω από έναν νιπτήρα, τον οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες και κατάφερε μάλιστα να στείλει μηνύματα κειμένου στην αστυνομία.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet