ΟΗΕ: Άκυρο το δημοψήφισμα στην Κριμαία
Κόσμος

ΟΗΕ: Άκυρο το δημοψήφισμα στην Κριμαία

Άκυρο κήρυξε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το δημοψήφισμα για την Κριμαία. Όπως μεταδίδει το Reuters, το ψήφισμα εγκρίθηκε με 100 ψήφους υπέρ, 11 κατά και 58 αποχές.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση την Πέμπτη 27 Μαρτίου ότι εάν αποφασιστεί να περιορισθεί η χρήση από τους Ρώσους πολίτες των συστημάτων πληρωμών μέσω πιστωτικών καρτών των ομίλων που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στην Ευρώπη, αυτό θα αποτελέσει μπούμερανγκ για την αμερικανική και την ευρωπαϊκή οικονομία, αφού οι επιχειρήσεις τους θα απολέσουν σημαντικά μερίδια αγοράς.

Την περασμένη εβδομάδα η Visa και η MasterCard σταμάτησαν να παρέχουν υπηρεσίες για τις πληρωμές και τις συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών τόσο στους πελάτες της τράπεζας Rossiya (Ρωσική Εμπορική Τράπεζα), όσο και στους πελάτες άλλων ρωσικών τραπεζών.

Ο Β. Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα δημιουργήσει ένα δικό της ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης πληρωμών μέσω πιστωτικών καρτών, εναλλακτικό προς αυτό των Visa και Mastercard. «Οφείλουμε να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας και θα το κάνουμε», ανέφερε ο Β. Πούτιν. Νωρίτερα η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρα Ναμπιουλίνα και ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αντόν Σιλουάνοφ είχαν επίσης ταχθεί υπέρ της δημιουργίας ενός τέτοιου συστήματος.

Υποψήφια για την προεδρία η Γ. Τιμοσένκο

Τιμοσένκο υποψήφια για προεδρίαΗ πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία αποφυλακίσθηκε τον περασμένο μήνα αφού ο αντίπαλός της Βίκτορ Γιανουκόβιτς εγκατέλειψε την εξουσία, ανακοίνωσε την Πέμπτη 27 Μαρτίου ότι θα είναι και πάλι υποψήφια για την προεδρία της χώρας στις εκλογές της 25ης Μαΐου.

«Σχεδιάζω να είμαι υποψήφια για τη θέση του προέδρου», δήλωσε η Γ. Τιμοσένκο προς τους δημοσιογράφους.

Η 53χρονη Γ. Τιμοσένκο έχει θητεύσει δύο φορές ως πρωθυπουργός και ήταν υποψήφια για την προεδρία το 2010 όταν έχασε με μικρή διαφορά από τον Β. Γιανουκόβιτς.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet