ΟΗΕ: Η πανδημία θα μπορούσε να οδηγήσει 130 εκατομμύρια σε ακραία φτώχεια
zougla.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

ΟΗΕ: Η πανδημία θα μπορούσε να οδηγήσει 130 εκατομμύρια σε ακραία φτώχεια

Η παγκόσμια οικονομία θα συρρικνωθεί φέτος κατά 4,3%, σύμφωνα με έκθεση της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το εμπόριο και την ανάπτυξη (UNCTAD). Ο οργανισμός αναμένει παγκόσμια ανάκαμψη 4,1% το 2021.

Ο τρόπος με τον οποίο έχει στηθεί η παγκόσμια οικονομία ευθύνεται εν μέρει για τον αντίκτυπο στους φτωχότερους του κόσμου, οι οποίοι δεν διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους για να ανταποκριθούν σε ένα σοκ όπως αυτό της Covid-19, ανέφερε η έκθεση.

«Η πανδημία Covid-19 έχει πλήξει σοβαρά την παγκόσμια οικονομία προκαλώντας σοβαρές συνέπειες σε όλους», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της UNCTAD, Mukhisa Kituyi.

Σύμφωνα με την UNCTAD, από το ξέσπασμα του κορωνοϊού έχουν χαθεί «εκατομμύρια θέσεις εργασίας, εκατομμύρια νοικοκυριά βρίσκονται σε κίνδυνο και περίπου 130 εκατομμύρια άνθρωποι θα ζουν σε ακραία φτώχεια εάν η κρίση συνεχιστεί».

Οι ανεπτυγμένες οικονομίες αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο το 2020 σε σχέση με τις αναπτυσσόμενες χώρες, στο -5,8% και -2,1%, αντίστοιχα, αναμένοντας ασθενέστερη ανάκαμψη το 2021, στο +3,1% σε σύγκριση με το +5,7% που βρίσκεται τώρα.

Πηγή: rt.com/zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet