Οι Γάλλοι “χτενίζουν” τη Ρεϊνιόν για συντρίμμια του Boeing – “φάντασμα”
Κόσμος

Οι Γάλλοι “χτενίζουν” τη Ρεϊνιόν για συντρίμμια του Boeing – “φάντασμα”

Γαλλική επιχείρηση επτά ημερών πραγματοποιείται σε όλη τη νήσο Ρεϊνιόν με την ελπίδα να εντοπιστούν και νέα συντρίμμια του Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών, το οποίο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από 17 μήνες. Στην επιχείρηση συμμετέχουν αεροσκάφη, καθώς και πλωτά μέσα.

Σύμφωνα με Γάλλο αξιωματούχο, τα πλωτά και εναέρια μέσα θα «χτενίσουν» μια απόσταση 120χλμ. σε μήκος και 40χλμ. σε πλάτος γύρω από την ανατολική ακτή, όπου βρέθηκε και το κομμάτι του φτερού.

Ο Ντομινίκ Σορέν είπε ακόμα ότι έχουν βρεθεί και άλλα αντικείμενα, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το αν πράγματι ανήκουν στο μοιραίο αεροπλάνο των μαλαισιανών αερογραμμών, καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Πάντως, οι συγγενείς των επιβατών εξακολουθούν να είναι αναστατωμένοι με τις εξελίξεις. Την Παρασκευή 30 Κινέζοι συγγενείς επιβατών πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Μαλαισίας στο Πεκίνο, ζητώντας να πάρουν απαντήσεις στο ερώτημα “γιατί η Μαλαισία είναι τόσο σίγουρη για την προέλευση του αντικειμένου που εντοπίστηκε στη Ρεϊνιόν, ενώ οι ειδικοί άλλων χωρών εξακολουθούν να διατηρούν επιφυλάξεις;”.

Αλλά και στη Μαλαισία, βουλευτές της αντιπολίτευσης δηλώνουν έκπληξη για το γεγονός ότι ο υπουργός Μεταφορών έσπευσε τόσο γρήγορα να επιβεβαιώσει τα του ευρήματος.

Πάντως, εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε με τον όρο της ανωνυμίας: «Είναι το αεροπλάνο μας και το γνωρίζουμε καλύτερα από όλους. Έχουμε συνηθίσει στην κριτική από την πρώτη μέρα. Ζητάμε την κατανόηση όλων, γιατί κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Η πτήση 370 των μαλαισιανών αερογραμμών που εκτελούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ-Πεκίνο εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014 με 239 επιβαίνοντες.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet