Οργισμένες διαδηλώσεις για του 43 εξαφανισμένους φοιτητές στο Μεξικό
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Οργισμένες διαδηλώσεις για του 43 εξαφανισμένους φοιτητές στο Μεξικό

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν το κέντρο της Πόλης του Μεξικού με συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης για την υπόθεση των 43 φοιτητών που είχαν εξαφανιστεί και θεωρείται πολύ πιθανό ότι δολοφονήθηκαν από μέλη των καρτέλ ναρκωτικών σε συνεργασία με διεφθαρμένους αστυνομικούς. «Δεν έχουμε κουραστεί, έχουμε εξοργιστεί» φώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ η δυσπιστία απέναντι στην κυβέρνηση είναι τέτοια που αρκετοί αμφισβητούν εξ ολοκλήρου τα μέχρι σήμερα συμπεράσματα της επίσημης έρευνας.

Στο προσκήνιο βρίκσεται η υπόθεση των 43 φοιτητών, αλλά η νέα τραγωδία μοιάζει να έχει γίνει η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι για τους συνολικά 33.000 «εξαφανισμένους» στο Μεξικό, όπου η κυριαρχία των καρτέλ είναι σχεδόν απόλυτη σε τμήματα της περιφέρειας.

Η διάσταση της συνεργασίας διεφθαρμένων αστυνομικών με τις εγκληματικές οργανώσεις ενισχύει την οργή για τις διασυνδέσεις των καρτέλ με την πολιτική εξουσία.

Οι πορείες ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα) από τρία ξεχωριστά σημεία της πρωτεύουσας και συναντήθηκαν στην κεντρική πλατεία Σόκαλο, με τους συγγενείς των 43 φοιτητών στην πρώτη γραμμή.

Όσο οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές παρέμεναν στους δρόμους, τα πνεύματα ήταν ήρεμα. Μετά την αποχώρηση του κύριου τμήματος της διαδήλωσης, ομάδα μερικών δεκάδων διαδηλωτών συγκρούστηκε με την αστυνομία.

Νωρίτερα, επεισόδια είχαν σημειωθεί και σε άλλο σημείο της πόλης, σε διαδήλωση που -εκτός από την υπόθεση των φοιτητών- στρεφόταν κατά της κυβέρνησης και για ένα ιδιαίτερα «φουσκωμένο» συμβόλαιο αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου, γύρω από το οποίο υπάρχει ένα άρωμα σκανδάλου που αγγίζει ακόμη και το προεδρικό μέγαρο.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet