Ο έλεγχος δεν ενέκρινε τα ακριβά γούστα της Ρ. Ντατί
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Ο έλεγχος δεν ενέκρινε τα ακριβά γούστα της Ρ. Ντατί

«Πολιτική συνωμοσία» στο κόμμα της βλέπει η Ρασιντά Ντατί, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο για έξοδα του υπουργείου της την περίοδο 2007 – 2010. Κρατικοί ελεγκτές αρνήθηκαν να δικαιολογήσουν τις ύψους 190.000 ευρώ δαπάνες του υπουργείου της στη διάρκεια της προεδρίας του Νικολά Σαρκοζί.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρει ότι δαπάνες ύψους περίπου 9.000 ευρώ -από αυτές που απερρίφθησαν- αφορούσαν «δεξιώσεις και παρουσιάσεις» και περιλάμβαναν «ακριβά ρούχα», καθώς και γεύματα, ποτά, γλυκά, εφημερίδες και φαρμακευτικά προϊόντα.

Μάλιστα, η εφημερίδα Le Point ανέφερε ότι στα ακριβά ρούχα περιλαμβάνονταν και μαντίλια Hermès.

Οι ελεγκτές του κράτους εκτίμησαν ότι δεν κατατέθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν τα έξοδα.

Η γαλλική νομοθεσία ορίζει ότι αυτός που είναι υπεύθυνος για τα λογιστικά βιβλία του υπουργείου θα κληθεί να πληρώσει τον… λογαριασμό.

Η Ντατί, ευρωβουλευτής πλέον με το κόμμα του Σαρκοζί UMP, υπερασπίστηκε τις δαπάνες, λέγοντας ότι είναι συνηθισμένη πρακτική η αγορά δώρων για ξένους διπλωμάτες.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο αρνήθηκε, επίσης, να δικαιολογήσει δαπάνες ύψους 180.000 ευρώ που αφορούσαν στην επικοινωνιακή στρατηγική του υπουργείου.

Η Ντατί αρνείται τις κατηγορίες. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν της χρηματοδότησε ποτέ τα προσωπικά μου έξοδα, ούτε μου αγόρασε κάποιο ρούχο.

Μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο iTele, δήλωσε ότι υπάρχει πολιτική συνωμοσία εναντίον της. Μάλιστα, η Ντατί, είπε ότι έχει πέσει θύμα ρατσιστικών και σεξιστικών επιθέσεων στους κόλπους του κόμματός της και ότι παραπονέθηκε στον Νικολά Σαρκοζί.

Η Ντατί υπήρξε η πρώτη μουσουλμάνα υπουργός στην ιστορία της Γαλλίας.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet