Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο νότιο Λονδίνο
REUTERS/SIMON DAWSON
Κόσμος

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο νότιο Λονδίνο

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι η χθεσινή (Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2020) επίθεση με μαχαίρι στο νότιο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε από έναν από τους μαχητές της, μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Amaq, που ανήκει στην τζιχαντιστική οργάνωση. Το Ι.Κ. δεν παρείχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Όπως υποστήριξε, «ο δράστης της επίθεσης στον τομέα Στρέταμ, στο νότιο Λονδίνο, χθες, είναι ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και πραγματοποίησε την επίθεση απαντώντας στο κάλεσμα για επιθέσεις εναντίον πολιτών των χωρών του συνασπισμού».

Ο 20χρονος δράστης της χθεσινής επίθεσης, Σουντές Αμάν, ο οποίος σκοτώθηκε από την αστυνομία, είχε πλέξει το εγκώμιο του Ισλαμικού Κράτους, είχε μοιραστεί ένα περιοδικό της Αλ Κάιντα στο διαδίκτυο και είχε παροτρύνει την κοπέλα του να αποκεφαλίσει τους γονείς της.

Την ίδια ώρα η βρετανική αστυνομία διενήργησε έρευνες σε δύο κατοικίες στο νότιο Λονδίνο και στην περιοχή του Μπίσοπς Στόρτφορντ, μια μικρή πόλη βόρεια της πρωτεύουσας, μία ημέρα μετά την επίθεση με μαχαίρι από έναν πρώην κρατούμενο για τρομοκρατία που είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Όπως ανέφερε, «καμία σύλληψη δεν έχει πραγματοποιηθεί και η έρευνα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς».

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet