«Παγώνει» η κατασκευή του αγωγού South Stream
Κόσμος

«Παγώνει» η κατασκευή του αγωγού South Stream

Στοπ στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, που θα συνδέει την Ρωσία με την Ιταλία, όσο η Ρωσία δεν αλλάζει θέση όσον αφορά την Ουκρανία, δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, Κυριακή 1η Ιουνίου, ο Επίτροπος της Ε.Ε. που είναι αρμόδιος για θέματα Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ.

Ο South Stream, που θα κατασκευαστεί από την ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom και τον ιταλικό ενεργειακό όμιλο ENI, θα συνδέει τη Ρωσία με τη Βουλγαρία μέσω της Μαύρης Θάλασσας παρακάμπτοντας την Ουκρανία και θα συνεχίζει προς την Ελλάδα και την Ιταλία, τη Σερβία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία και ενδεχομένως την Αυστρία.

«Θα ξαναρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις όταν ο Ρώσος εταίρος συμμορφωθεί εκ νέου με το διεθνές δίκαιο και θα είναι έτοιμος για μια εποικοδομητική συνεργασία στη βάση του δικαίου μας για την ενέργεια» δήλωσε ο Γκ. Έτινγκερ στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Και συνέχισε: «Στη σημερινή κατάσταση, με μια κατάσταση σχεδόν εμφυλίου πολέμου στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας και καθώς η Μόσχα δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση του Κιέβου, δεν θα καταλήξουμε ασφαλώς σε τίποτε στις διαπραγματεύσεις μας».

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet