Παρ΄ολίγον σύγκρουση Airbus Α320 με τηλεκατευθυνόμενο σκάφος
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Παρ΄ολίγον σύγκρουση Airbus Α320 με τηλεκατευθυνόμενο σκάφος

Αεροσκάφος Airbus A320 παρά λίγο να συγκρουσθεί με τηλεκατευθυνόμενο ιπτάμενο σκάφος καθώς ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Λονδίνου Χίθροου στις 22 Ιουλίου, αποκαλύπτει δημοσίευμα των Sunday Times.

Ο πιλότος ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν στη φάση της προσγείωσης και το αεροσκάφος είχε χαμηλώσει στα 213 μέτρα, αντιλήφθηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που δεν είχε εμφανιστεί στα ραντάρ.

Το περιστατικό καταγράφηκε ως παρ΄ ολίγον σύγκρουση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η πλήρης έκθεση για το αυτό θα δοθεί στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας δεν εντόπισε το ιπτάμενο σκάφος, το οποίο δεν εμφανίσθηκε στα ραντάρ και εξαφανίστηκε μετά το περιστατικό.

Δεν διευκρίνισε επίσης σε τι απόσταση βρέθηκε από το αεροσκάφος, ούτε την αεροπορική εταιρεία στην οποία ανήκε το Airbus A320.

Η αναφορά έρχεται σε μία συγκυρία που εντείνεται η ανησυχία για τις αυξανόμενες πιθανότητες σύγκρουσης ανάμεσα σε τηλεκατευθυνόμενα ιπτάμενα σκάφη, που ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί στο εμπόριο, και επιβατηγά αεροσκάφη.

Το βρετανικό συνδικάτο των πιλότων BALPA έχει ζητήσει τα τηλεκατευθυνόμενα ιπτάμενα σκάφη, τα οποία μοιράζονται τον εναέριο χώρο με τα επιβατηγά ή τα αεροσκάφη μεταφοράς φορτίου, να τα χειρίζονται πρόσωπα που έχουν εκπαίδευση αντίστοιχη με εκείνη των πιλότων.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet