Περήφανο το Ισλαμικό Κράτος για τη δουλεία γυναικών και παιδιών
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Περήφανο το Ισλαμικό Κράτος για τη δουλεία γυναικών και παιδιών

Η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι πρόσφερε ως «λάφυρα» στους μαχητές τις γυναίκες και παιδιά της φυλής των Γεζίντι που αιχμαλωτίστηκαν στο βόρειο Ιράκ, υπερηφανευόμενη ότι αναβίωσε τη δουλεία.

Στην τελευταία έκδοση του προπαγανδιστικού περιοδικού “Dabiq”, το Ισλαμικό Κράτος παραδέχεται για πρώτη φορά με σαφήνεια ότι κρατά αιχμαλώτους Γεζίντι και τους πουλάει ως σκλάβους.

Πολλές εκατοντάδες Γεζίντι, μέλη μειονότητας του βορείου Ιράκ, εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους όταν ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας και η προέλαση των τζιχαντιστών στη χώρα, πριν από τέσσερις μήνες.

Αξιωματούχοι των Γεζίντι και οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποίησαν τον Αύγουστο ότι η μειονότητα απειλείται με γενοκτονία. Την απειλή αυτή επικαλέστηκαν οι ΗΠΑ ως έναν από τους λόγους των αεροπορικών επιθέσεων που εξαπέλυσαν εναντίον του Ι.Κ..

Τον Αύγουστο χιλιάδες Γεζίντι είχαν αποκλειστεί επί πολλές ημέρες στα βουνά Σιντζάρ, ενώ άλλοι σφαγιάστηκαν. Εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά εξαφανίστηκαν και τύχη τους παραμένει άγνωστη.

Στο άρθρο που τιτλοφορείται «Η αναγέννηση της δουλείας πριν από την ώρα της», το “Dabiq” γράφει ότι η υποδούλωση ανθρώπων που πιστεύεται ότι έχουν αποκλίνουσες θρησκευτικές πεποιθήσεις έδωσε και πάλι νόημα σε μια πλευρά της σαρία, του ισλαμικού νόμου. «Μετά την αιχμαλωσία τους, οι γυναίκες και τα παιδιά των Γεζίντι μοιράστηκαν μεταξύ των μαχητών του Ι.Κ. που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις στο Σιντζάρ», βεβαιώνει το άρθρο.

«Αυτή η υποδούλωση των πολυθεϊστικών οικογενειών είναι ίσως η πρώτη μετά την κατάργηση αυτού του νόμου της σαρία», προσθέτει ο συντάκτης του περιοδικού. «Οι μοναδικές άλλες γνωστές περιπτώσεις –όμως όχι τόσο σημαντικές– είναι εκείνη της υποδούλωσης των χριστιανών γυναικών και παιδιών στις Φιλιππίνες και τη Νιγηρία από τους μουτζαχεντίν των περιοχών αυτών», συνεχίζει το κείμενο.

Το “Dabiq” εξηγεί ότι «οι λαοί της Βίβλου»(σ.σ. οι πιστοί των μονοθεϊστικών θρησκειών, όπως οι χριστιανοί και οι εβραίοι) μπορεί να γλιτώσουν από τη σκλαβιά, καθώς έχουν τη δυνατότητα είτε να πληρώνουν έναν κεφαλικό φόρο, τον αποκαλούμενο «τζίζια», είτε να εξισλαμιστούν, κάτι που όμως δεν ισχύει για τους Γεζίντι.

Οι Γεζίντι, που στην πραγματικότητα είναι μονοθεϊστές, θεωρούνταν επί αιώνες «σατανιστές» από τους μουσουλμάνους, τους χριστιανούς και τους εβραίους του Ιράκ, παρ΄ όλο που δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του διαβόλου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet