Πιλότος κλειδώθηκε έξω από το πιλοτήριο… εν πτήσει!
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Πιλότος κλειδώθηκε έξω από το πιλοτήριο… εν πτήσει!

Aεροσκάφος της Delta Air Lines, το οποίο εκτελούσε πτήση από τη Μινεάπολη στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση την Πέμπτη, όταν ο πιλότος κλειδώθηκε έξω από το πιλοτήριο, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική αεροπορική εταιρεία.

Ο πιλότος βγήκε από τον θάλαμο διακυβέρνησης λίγα λεπτά πριν η πτήση 1651 της Delta Air Lines προσεγγίσει το αεροδρόμιο του Λας Βέγκας, αλλά «δεν μπόρεσε να ξαναμπεί στο πιλοτήριο, λόγω εμπλοκής της πόρτας», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε δελτίο Τύπου.

Ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου, το οποίο μετέφερε 160 επιβάτες, ανέλαβε τον έλεγχο και προσγείωσε το αεροσκάφος με ασφάλεια στο διεθνές αεροδρόμιο McCarran του Λας Βέγκας.

«Ένα εμπορικό αεροσκάφος μπορεί να προσγειωθεί και με έναν μόνο χειριστή και οι πιλότοι της εταιρείας είναι πλήρως εκπαιδευμένοι για κάτι τέτοιο, αν χρειαστεί», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή της η Delta.

Πάντως, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (αντίστοιχη με την ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας), μέσω του εκπροσώπου της Ίαν Γκρέγκορ, τόνισε ότι κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μόλις υπήρξε ενημέρωση για το περιστατικό, το οποίο και θα διερευνηθεί περαιτέρω.

«Ο συγκυβερνήτης πραγματοποίησε μία μη υποβοηθούμενη προσγείωση, η οποία ελήφθη πολύ σοβαρά», σημείωσε η εκπρόσωπος του αεροδρομίου Κριστίν Κρους, ενώ τεχνικοί της αεροπορικής εταιρείας ερευνούν το συμβάν, προσπαθώντας να εντοπίσουν τι έκανε την πόρτα να μπλοκάρει.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet