ΠΟΥ: Αδύνατον να προβλέψουμε πού θα εξαπλωθεί ο κορωναϊός
EPA/WU HONG
Κόσμος

ΠΟΥ: Αδύνατον να προβλέψουμε πού θα εξαπλωθεί ο κορωναϊός

Το ξέσπασμα του covid-19 παραμένει ένα επείγον περιστατικό για την Κίνα και είναι αδύνατον να προβλέψουμε πού θα εξαπλωθεί η επιδημία, δήλωσε το Σάββατο 15/2 ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρέσους.

Ο Γκεμπρέσους δήλωσε στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια ότι παίρνει κουράγιο από τις ενέργειες της Κίνας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, αλλά ότι εξακολουθεί να ανησυχεί για την αύξηση των κρουσμάτων.

Από την πλευρά της η Γαλλίδα υπουργός Υγείας, Ανιές Μπουζέν, μετά τον πρώτο θάνατο ασθενούς στη χώρα από τον κορωναϊό δήλωσε ότι «θα πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμο το σύστημα Υγείας για να αντιμετωπίσει μια πιθανή πανδημική διάδοση του ιού και ως εκ τούτου την εξάπλωση του ιού ανά τη Γαλλία». 

Εξάλλου, ο Ρόμπιν Τόμσον, ειδικός της μαθηματικής επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τόνισε ότι με σχεδόν 50 κρούσματα στην Ευρώπη, ένας θάνατος δεν αποτελεί έκπληξη. «Το πιο σημαντικό πράγμα που θα πρέπει να επισημάνουμε, ωστόσο, είναι ότι δεν έχει μέχρι στιγμής υπάρξει μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο στην Ευρώπη», τόνισε.

Η Κίνα θα συστήσει ένα εθνικό σύστημα προμηθειών και αγορών για επείγουσες καταστάσεις καθώς και ένα πλήρες σύστημα αντιμετώπισης έκτακτων επιδημιών, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο CCTV επικαλούμενο δηλώσεις του Κινέζου προέδρου, Σι Τζινπίνγκ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet